Reportaje

26.04.2007 GUVERNUL VA PRIMI RECOMANDĂRI ÎN VEDEREA RESPECTĂRII DREPTURILOR OMULUI

26.04.2007 GUVERNUL VA PRIMI RECOMANDĂRI ÎN VEDEREA RESPECTĂRII DREPTURILOR OMULUI

Chişinău, 26 aprilie. (INFOTAG). În perioada anilor 2007-2008, Societatea Internaţională a Drepturilor Omului – Secţia din R.Moldova (SIDO SRM) va face diferite recomandări Guvernului în vederea respectării drepturilor elementare ale omului, s-a anunţat, joi, într-o conferinţă de presă de lansare a proiectului internaţional “Respectarea drepturilor omului în statele din spaţiul fostei Uniunii Sovietice”.

Potrivit Agenţiei INFOTAG, Liubov Nemcinova, vicepreşedintele SIDO, preşedintele SIDO SRM, a precizat că în cadrul proiectului vor avea loc mai multe conferinţe internaţionale în diferite ţări ale CSI, la care se vor discuta modalităţile de respectare a drepturilor omului. Va fi analizat specificul fiecărui stat în domeniul drepturilor omului, libertăţii mass-media, independenţei justiţiei. În baza discuţiilor, vom fi formulate recomandări pentru fiecare stat.

Paul Struzescu, preşedintele Ligii pentru Apărarea Drepturilor Omului din Moldova, prezent la conferinţă, a declarat că orice proiect de acest gen, lansat în Moldova, trebuie susţinut. „Deşi în Moldova situaţia în domeniul dat şi legislaţia sînt mai bune decît în celelalte state ex-sovietice, noi ne confruntăm cu probleme serioase în ceea ce priveşte drepturile omului, libertatea mass-media, a justiţiei. Acest proiect va determina Guvernul să fie mai atent la ce se întîmplă în societate şi să găsească cele mai bune soluţii”, a opinat Strutzescu.

În cadrul proiectului, la finele lunii mai, la Berlin, se va desfăşura conferinţa internaţională „Drepturile omului şi libertăţile democratice în Moldova contemporană: pe cale spre valorile europene comune”.

INFOTAG precizează: SIDO a fost înfiinţată în anul 1972, în Germania, iar oficiul din Moldova - în 1998. Pînă acum, SIDO SRM a implementat 15 proiecte.

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.