Reportaje

02.05.2007 MAE SUSŢINE CĂ DREPTURIEL SALE CONTINUĂ SĂ FIE ÎNCĂLCATE FLAGRANT

02.05.2007 MAE SUSŢINE CĂ DREPTURIEL SALE CONTINUĂ SĂ FIE ÎNCĂLCATE  FLAGRANT

Chişinău, 2 mai. (INFOTAG). Mişcarea Social-Politică „Acţiunea Europeană” (MAE) susţine că drepturile ei continue să fie încălcate, deşi Ministerul Justiţiei a înregistrat-o pe 20 aprilie.

Miercuri, într-o conferinţă de presă la Agenţia INFOTAG, Anatol Petrenco, preşedintele MAE, a declarat că ministerul nu a eliberat nici pînă acum statutul, programul formaţiunii, lista membrilor MAE. „Deşi am depus la Comisia Electorală Centrală o cerere prin care am solicitat participarea cu o listă de consilieri municipali pentru Primăria capitalei, în alegerile locale 3 iunie, CEC a respins cererea noastră. Lista va fi depusă repetat pe 3 mai, ultima zi de depunere a cererilor. Chiar dacă nu prea avem speranţă, mizăm că CEC-ul va accepta cererea noastră, or formaţiunea noastră trebuia înregistrată de MJ la 20 noiembrie, 2006, dacă ministrul nu tergiversa ilegal procedura”, a subliniat Petrenco.

El a afirmat că membrii MAE continuă să fie interogaţi de organele de anchetă, au existat cazuri în care elevi din clasa a XI-a au fost chemaţi la poliţie şi întrebaţi de ce doresc să devină membri ai formaţiunii, „ceea ce este anormal într-un stat care vrea să fie democratic”.

Petrenco a anunţat că MAE va susţine un candidat de primar al capitalei necomunist – „candidatul unic desemnat de formaţiunile necomuniste”.

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.