Reportaje

08.06.2007 „LAFARGE CIMENT” S.A. A DAT ÎN EXPLOATARE STAŢIA DE ÎNCĂRCARE A CIMENTULUI ÎN VRAC

08.06.2007 „LAFARGE CIMENT” S.A. A DAT ÎN EXPLOATARE STAŢIA DE ÎNCĂRCARE A CIMENTULUI ÎN VRAC

Chişinău, 8 iunie. (INFOTAG). „Lafarge Ciment” S.A. a pus în funcţiune staţia de încărcare a cimentului vrac în camioane, în acest sens făcînd o investiţie în valoare de 400 de mii de Euro.

După cum transmite INFOTAG, cu refere la un comunicat de presă al combinatului, staţia are o capacitate de aproape 300 tone pe oră şi facilitează încărcarea unei cantităţi de până la 7000 tone de ciment vrac pe zi.

„Prin noua investiţie de la Rezina, Lafarge răspunde creşterii pieţei materialelor de construcţii din Moldova, urmărind planul de investiţii pe trei ani, lansat anul trecut, ce scontează o continuă îmbunătăţire a satisfacerii clienţilor, a ocrotirii mediului ambiant şi dezvoltării producţiei. Alte acţiuni ale planului de investiţii includ cuptorul rotativ, căi de acces, alte investiţii uzinale” – se spune în comunicat.

Hubert Pillet, Director General „Lafarge Ciment” SA din Moldova spune că cu ajutorul principalilor furnizori de servicii în construcţii şi montaj, această instalaţie a fost inaugurată într-un timp foarte scurt.

Hubert Pillet, Director General „Lafarge Ciment” SA din Moldova. Această investiţie importantă face parte din strategia noastră de dezvoltare durabilă în Moldova, care, de la intrarea companiei pe piaţa Republicii Molodva şi până la finele anului 2006, a atins aproximativ 10 milioane Euro.

Prezentă în Republica Moldova din 1999, când Fabrica de Ciment Rezina a fost privatizată printr-un concurs investiţional de privatizare, în anul 2006 „Lafarge Ciment” SA a raportat, cu ocazia Adunării Generale a acţionarilor din aprilie 2007, o creştere cu 30% a volumului de producere şi mai multe realizări, ce ţin de volumele de producere şi vânzările planificate.

Recent, Lafarge Ciment a inaugurat o staţie automată de control asupra calităţii aerului atmosferic, fiind transmisă în gestiunea Ministerului Ecologiei, investiţia respectivă cifrându-se la peste 2 milioane MDL.

INFOTAG precizează: Lafarge este singura companie din industria în care operează, clasată în 2006 printre „primele 100 cele mai durabile corporaţii din lume”. Lafarge deţine poziţii de vârf cu fiecare dintre cele patru divizii ale sale, Ciment, Agregate şi Betoane, Materiale pentru Acoperişuri şi Gips. Având 80.000 de angajaţi în 76 de ţări, Lafarge a înregistrat în 2006 vânzări de peste 16.9 miliarde de Euro.

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.