Reportaje

07.08.2007.COMPANIILE AERIENE DIN MOLDOVA, RĂMASE FĂRĂ LICENŢE CER ASAC SĂ LE ÎNTOARCĂ DREPTUL LA ZBOR...

07.08.2007.COMPANIILE AERIENE DIN MOLDOVA, RĂMASE FĂRĂ LICENŢE CER ASAC SĂ LE  ÎNTOARCĂ DREPTUL LA ZBOR...

Chişinău, 7 august (INFOTAG). Companiile aeriene din Moldova, care în luna iunie au rămas fără certificatele de activitate, cer Administraţiei de Stat a Aviaţiei Civile (ASAC) să le întoarcă dreptul la zbor.

Preşedintele Asociaţiei patronale de aeronautică din Moldova Vladimir Cojocari, a anunţat marţi, la conferinţa de presă susţinută la agenţia „INFOTAG” că în asociaţie intră şase din opt companii care au rămas fără de licenţe: Valan ICC, Pecotox-Air, Grixona, Jet Stream, Jet Line International şi Tiramavia.

"Cu toate că Curtea de Apel a obligat conducerea ASAC să anuleze ordinul şi să permită companiilor aeriene să-şi reînceapă activitatea, administraţia de stat refuză să realizeze acest lucru şi a contestat hotărîrea la Curte Supremă de Justiţie” – a menţionat Cojocari.

El spune că zilnic, din cauza stagnării activităţii companiile pierd mii de dolari SUA, două mii de colaboratori au rămas fără de locuri de muncă şi nici o companie aeriană nu îi mai primeşte la muncă.

Directorul general al companiei Jet Stream Boris Salov consideră ca ASAC le-a interzis zborurile fără nici un motiv întemeiat cu atît mai mult că unele din companii nici nu au zburat în ţările Uniunii Europene.

„Dacă va fi nevoie, o să ajungem şi pînă la Curtea europeană pentru drepturilor omului şi vom demonstra, că drepturile noastre au fost grav încălcate” – a menţionat el.

Salov l-a invitat pe directorul general ASAC Valentin Vizant la un dialog deschis în prezenţa mediilor, pentru ca el să explice „cauza adevărată a anulării certificatelor".

INFOTAG precizează: ASAC a anulat certificatele de activitate prin ordinul din 21 iunie companiilor aeriene din Moldova, care transportau marfa peste hotare. Această măsură radicală a fost luată sub presiunea Comisiei Europene.

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.