Reportaje

ASOCIAŢIA „ARTCORD” ORGANIZEAZĂ ÎN ACEST WEEK-END CEA DE-A V-A EDIŢIE A FESTIVALULUI DE MUZICĂ LIVE „VADUL-LUI-WOODSTOCK”

17 mai, 2011
ASOCIAŢIA „ARTCORD” ORGANIZEAZĂ ÎN ACEST WEEK-END CEA DE-A V-A EDIŢIE A FESTIVALULUI DE MUZICĂ LIVE „VADUL-LUI-WOODSTOCK”

Asociaţia obştească „Artcord” organizează în perioada 21-22 mai cea de-a V-a ediţie a festivalului de muzică live pentru pace „Vadul-lui-Woodstock”.

Marţi, în cadrul unei conferinţe de presă la agenţia INFOTAG, preşedintele Asociaţiei, Oleg Negru, a spus că la ediţia din acest an a festivalului, care se va desfăşura la stadionul bazei de odihnă „Zîmbet” de la Vadul lui Vodă, vor participa 20 de formaţii de pe ambele maluri ale Nistrului, dar şi din Bucureşti, Minsk şi Kiev.

„Printre formaţiile care vor participa la festival se numără Snails şi Gîndul Mîţei din Moldova, Krilya şi Haos din Transnistria, Travka din România, Ricoshet din Belarus şi Grimfaith din Ucraina”, a spus Negru.

El a menţionat că muzica este un instrument puternic de transmitere a ideilor şi de întîlnire a tuturor oamenilor, indiferent de naţiune, religie, limbă sau apartenenţă politică.

„Festivalul este organizat cu scopul de a apropia cetăţenii de pe ambele maluri ale Nistrului, dar şi din ţările vecine. Muzica are un rol important în promovarea culturii păcii, promovarea anumitor mesaje în ţară şi sensibilizarea persoanelor cu funcţii de conducere. La festival vor participa spectatori de toate vîrstele de pe ambele maluri ale Nistrului”, a subliniat Negru.

Potrivit lui, în cadrul festivalului va fi organizat şi un tîrg de ONG-uri, unde participaţii vor putea cunoaşte cu ce se ocupă organizaţiile neguvernamentale.

„La tîrg vor fi prezente mai multe ONG-uri, printre care Amnesty International Moldova şi Societatea de Planificare a familiei, care va promova printre participanţi principiile unui mod sănătos de viaţă”, a precizat reprezentantul Societăţii de Planificare a Familiei, Svetlana Toderaş.

Festivalul va culmina cu interpretarea unui imn de către toţi participanţii, compus special pentru acest eveniment, şi cu focuri de artificii.

Biletul de intrare la festival este 40 lei.

INFOTAG precizează: Asociaţia obştească „Artcord” organizează festivalul de muzică live pentru pace „Vadul-lui-Woodstock” începînd cu anul 2006. Bugetul festivalului pentru această ediţie este de circa 13 mii euro, iar printre sponsori se numără Ambasada SUA în Moldova.

 

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.