Reportaje

LOCUITORII CHIȘINĂULUI ACUZĂ UN PREZENTATOR TV DE FRAUDE FINANCIARE

23 decembrie, 2013
LOCUITORII CHIȘINĂULUI ACUZĂ UN PREZENTATOR TV DE FRAUDE FINANCIARE

Chișinăuienii, care au încheiat cu companii de construcție contracte de cumpărare a unor apartamente de tip mansardă, îl acuză pe prezentatorul emisiunii televizate AutoExpert de la postul de televiziune ProTV, Andrei Tabuică, și pe soția acestuia, de fraude financiare în proporții deosebit de mari.

Președintele Asociației pentru Prevenirea și Combaterea Infracțiunilor Economice și a Corupției, Andrei Donică, a declarat, luni, în cadrul unei conferințe de presă la agenția ”INFOTAG”, că la începutul anului, un grup de persoane a depus la asociație o plângere cu privire la fraudele financiare ale familiei Tabuică.

Conform spuselor sale ”este vorba despre cumpărarea a circa 100 de apartamente de tip mansardă, pe care o serie de companii de construcții trebuiau să le construiască, dar nu au făcut nimic pe parcursul a trei ani, iar reclamanţii nu au primit locuințele promise”.

Donică a menționat că oamenii au aflat de la cunoscutul prezentator, Andrei Tabuică, că  ”proiectul cu mansardele este unul avantajos, că acolo totul este onest și fără fraude, astfel, prezentatorul TV a atras mulți chișinăuieni, care au acceptat să încheie contracte cu firme în care acesta este implicat și să cumpere apartamente care urmau să fie construite în șase luni”. ”Au trecut trei ani, iar apartamentele nu există nici până acum, iar la întrebările locatarilor, când aceștia își vor primi locuințele, prezentatorul și soția sa, care participase la negocierile cu oamenii, au spus că bani nu sunt, că au apărut probleme cu agenții de construcție și aceasta după ce anterior tot ei afirmaseră că totul va fi bine, promiseseră o reducere de 10% din prețul total al apartamentului, și i-au ajutat pe depunători să ia credite de la Moldova-Agroindbank, pe care aceștia nu le pot plăti nici până acum, pentru că au fost comise diferite fraude. Apartamente nu sunt, nici banii nu îi returnează nimeni”, a spus preşedintele asociației.

Conform spuselor sale, soția lui Tabuică este ”sora viceministrului Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Vladimir Cebotari, dovadă că în spatele fraudelor se află persoane influente”.

Donică a afirmat că unele dintre apartamentele neconstruite încă ”au fost deja revândute de două ori, iar Tabuică este cercetat în mai multe dosare de fraudă, aflate pe rol în instanța de judecată”.

Locatarii susțin că cei cu care s-au încheiat contractele, și anume familia Tabuică, ”sunt de negăsit, nimeni nu răspunde la apelurile telefonice”.

Chișinăuienii înșelați avertizează că în cazul în care ”banii nu vor fi restituiți sau nu vor fi oferite apartamentele promise, aceştia vor organiza acțiuni de protest și vor insista să se facă dreptate, pentru că este vorba de milioane de lei”.

Comentarii [ 2 ] Adaugă

  1. 23.12.2013 09:03:39 mafia
    daca legea nu exista atunci trebuie de folosit metode ilegale pentru a recupera banii...
  2. 26.12.2013 09:44:25 Sasa
    Mare huisos si acest donica. Si mie mi-o cerut bani ca sa facă skandal. O kaceluga si tari vrea sa-i bată botu. Am înțeles ca k sa-l frece cineva

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.