Reportaje

CULTIVAREA NUCULUI TREBUIE INTENSIFICATĂ ÎN REPUBLICA MOLDOVA - OPINIE

15 iulie, 2014
CULTIVAREA NUCULUI TREBUIE INTENSIFICATĂ ÎN REPUBLICA MOLDOVA - OPINIE Cultivarea nucului ar trebui să fie practicată mai intens în Republica Moldova, susține cetățeanul Ion Scurtu, convins că această ramură poate scoate economia din impas.

 

Ion Scurtul a prezentat, într-o conferință de presă la „INFOTAG”, viziunea sa cu privire la dezvoltarea republicii. El consideră că Moldova ar trebui să se axeze pe plantarea nucilor, creșterea oilor și construirea cât mai multor lacuri.

 

„De la oierit se dezvoltă totul: se poate de făcut brânză, de ținut economia țării cu carne, care se poate exporta în Europa. Mai mult de atât, să se facă pe tot teritoriul Republicii Moldova iazuri. În apă crește totul, de la broaște la pește și chiar lebedele vor veni înapoi”, a spus Ion Scurtu.

 

Bărbatul a mai propus plantarea unor păduri de salcâm, stejar și ulm, lemnul cărora ar putea fi folosit atât la fabricarea de mobilă, cât și pentru foc, la sate.

 

El a mai pledat pentru constituirea unei formațiuni „de centru” - Partidul Poporului Multinațional din Republica Moldova –, fiind de părere că acesta „va fi votat aproape unanim”.

 

„Să fie un partid de centru, puternic, care va ocupa toată populația RM. Naționaliștii este clar că n-au ce căuta în așa partid, nici de dreapta, nici de stânga. Ar fi binevenit să particip și eu în acest partid și numai așa se va ridica economia țării”, a explicat Ion Scurtu.

Comentarii [ 1 ] Adaugă

  1. 16.07.2014 04:04:40 Timofei
    Asa si trebue dl PATRIOT dar nimeni nu vre sa face NIMIc toti numai cu furatu stau bine!

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.