Reportaje

FOSTE ANGAJATE ALE MINISTERULUI JUSTIŢIEI: INTENTAREA DOSARELOR PENALE ESTE „O COMANDĂ POLITICĂ”

19 august, 2014
FOSTE ANGAJATE ALE MINISTERULUI JUSTIŢIEI: INTENTAREA DOSARELOR PENALE ESTE „O COMANDĂ POLITICĂ” Foste angajate ale Ministerului Justiţiei, Elena Griţco şi Nina Cereteu, consideră că remiterea Procuraturii Generale a dosarelor penale împotriva lor este „o comandă politică”.

 

Ele au spus marţi, într-o conferinţă de presă la agenţia „INFOTAG”, că sunt acuzate de falsificarea materialelor la înregistrarea unei federaţii de lupte şi depăşirea atribuţiilor de serviciu.

 

Griţco consideră că urmărirea penală este rezultatul dezacordului lor cu refuzul conducerii Ministerului Justiţiei de a înregistra „Partidul Nostru” al lui Renato Usatîi, apoi prezentarea alături de acesta în faţa presei pe 19 iunie.

 

„Am fost presate şi obligate şi mai înainte să procedăm contrar criteriilor eticii profesionale. Dar după 19 iunie aceste acţiuni au luat forme inimaginabile”, a spus Griţco, menţionând că după precedenta conferinţă de presă a fost internată în spital pentru 10 zile.

 

„După ce ne-am concediat am început să observăm că nişte necunoscuţi ne fotografiază, automobilele în care urcăm, ne telefonează şi ne ameninţă. Adică, se creează un climat de presiune şi incertitudine”, a spus Cereteu.

 

Conform spuselor sale, imediat după conferinţa cu Usatîi, ministrul Oleg Efrim le-a acuzat de neprofesionalism şi prezenţa unui conflict de interese în acţiunile lor.

 

Griţco a comunicat jurnaliştilor că în activitatea sa a fost de repetate ori premiată cu diplome ale ministerului şi Guvernului, iar colega sa de două ori a fost reconfirmată în funcţie.

 

„Poate conflictul de interese persistă în activitatea ministrului Efrim? Deoarece anume el este o figură politică, desemnată în baza algoritmului din partea PLDM, este membru al Consiliului Politic Naţional al PLDM, şi la sigur nu este liber de respectarea obligaţiilor sale faţă de camarazi”, consideră Cereteu.

 

Ambele foste angajate ale Ministerului Justiţiei au declarat despre intenţia de a continua lupta, spunând că afirmaţiile domnului Efrim şi a persoanelor ce îl ajută sunt „persecutare şi falsuri”.

Comentarii [ 1 ] Adaugă

  1. 19.08.2014 06:13:47 Lilia
    Ei sunt impotriva dl Efrim pentru noi aceasta este clar ca buna ziua!

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.