Reportaje

ÎN REPUBLICA MOLDOVA A FOST CREATĂ O NOUĂ ASOCIAȚIE CARE ÎȘI PROPUNE SĂ LUPTE CU CORUPȚIA

01 octombrie, 2014
ÎN REPUBLICA MOLDOVA A FOST CREATĂ O NOUĂ ASOCIAȚIE CARE ÎȘI PROPUNE SĂ LUPTE CU CORUPȚIA În Republica Moldova a fost creată Asociația „Contra Corupției” care își propune să lupte cu corupția din societate, în special cu cea din eșaloanele de vârf ale puterii.

 

Președintele noii Asociații, fostul angajat al Ministerului Afacerilor Interne, Vladimir Maiduc, a menționat miercuri, în cadrul unei conferințe de presă la agenţia „INFOTAG”, că timp de 24 de ani a lucrat în poliția criminală și cunoaște din prima sursă că „în Republica Moldova nu există nici un minister sau departament în care să nu miroase a corupție”.

 

„De fapt, nu există domeniu care să nu fie afectat de corupție, începând de la medicină și învățământ și terminând cu sistemul judecătoresc, poliție, sistemul penitenciar. Lupta cu corupția nu este simplă, dar necesară”, a spus Maiduc.

 

Potrivit lui, Asociația are deja numeroase informații despre acte de corupție în care sunt implicate ministerele de forță, Centrul Național Anticorupție, Procuratura Generală.

 

„Nu este simplu să deconspirăm schemele frauduloase în care sunt implicate diverse structuri ale statului. Activând mulți ani în cadrul MAI, ultima funcție fiind cea de șef al Serviciului Protecție Internă și Combatere a Corupției, nu avem deficit de informații despre ce se întâmplă în eșaloanele puterii. De aceea, de săptămâna viitoare vom începe să facem publice diverse informații, prezentând detaliat dovezi despre furturi, cazuri de corupere și alte încălcări comise de actualii demnitari de stat”, a spus Maiduc.

 

Vicepreședintele Asociației, Valeriu Bobuțac, a menționat că printre scopurile organizației se numără protejarea intereselor persoanelor care au avut de pătimit în urma actelor de corupție, dezvoltarea activismului social, desfășurarea activității de informare și educare a populației în spiritul combaterii flagelului corupției.

 

„De asemenea, ne-am propus drept scop să avem câte un reprezentant în fiecare raion pentru a proteja interesele cetățenilor de actele de corupție”, a spus Bobuțac.

 

Ofițerul de presă al Asociației, Radu Soltan, a menționat că „la prima vedere s-ar părea că scoaterea la iveală a actelor de corupție, pare o lovitură împotriva unui sau altui partid”.

 

„Noi nu ne propunem drept scop să stricăm imaginea partidelor. Noi vrem doar ca vectorul de integrare europeană al RM să fie continuat fără implicarea persoanelor corupte”, a spus Soltan.

 

Membrul Asociației, Albert Puiu, a menționat că a decis să adere la această Asociație, pentru că „de unul singur este dificil să lupți contra corupției”.

 

„Timp de mai mulți ani am activat în cadrul sistemului penitenciar și m-am convins că lupta cu corupția este o luptă cu morile de vânt. Toate investigațiile se tergiversează, mușamalizează, iar dosarele se clasează. Sunt convins că doar dacă vom fi uniți vom reuși să obținem rezultate în combaterea corupției”, a spus Puiu.

 

Membrii Asociației au încurajat cetățenii să declare despre actele de corupție pentru ca împreună să strivească acest flagel.

Comentarii [ 1 ] Adaugă

  1. 02.10.2014 01:04:05 Olga
    Ei s-organizat impotriva dl Filat se vede departe...

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.