Reportaje

PARTIDUL SOCIETĂŢII PROGRESISTE CONSIDERĂ CĂ MOLDOVA ARE NEVOIE DE REFORME RADICALE

01 octombrie, 2014
PARTIDUL SOCIETĂŢII PROGRESISTE CONSIDERĂ CĂ MOLDOVA ARE NEVOIE DE REFORME RADICALE Societatea Moldovei are nevoie de reforme radicale în diverse domenii, începând cu administraţia publică şi finanţe, consideră activiştii şi fondatorii Partidului Societăţii Progresiste.

 

Liderul formaţiunii, Marin Livadaru, a relatat miercuri, într-o conferinţă de presă la agenţia „INFOTAG”, că partidul a fost înregistrat la 24 septembrie şi nu va putea participa la alegerile pentru Parlament.

 

„De aceea ne vom axa pe alegerile din mai 2015 în organele de administraţie publică locală şi anume – pe alegerile primarului general al municipiului Chişinău”, a spus el.

 

Baza ideologiei partidului Livadaru a numit „rotaţia obligatorie a cadrelor în toate instituţiile, începând cu administraţia satelor şi până la cel mai înalt eşalon al puterii, precum şi implicarea activă a tineretului în reforme”.

 

„În Moldova a devenit firească noţiunea de „privatizare” a funcţiilor de stat şi a conducerii partidelor. Aceleaşi persoane conduc ţara pe parcursul a 23 de ani, iar ea bate pasul pe loc. Tineretul talentat şi de succes părăseşte republica, fără a vedea vreo perspectivă de creştere aici, acasă. Cel mai rău este că această generaţie nu revine, stabilindu-se în UE şi Rusia cu traiul, construindu-şi viitorul în alte state”, a spus Livadaru.

 

Potrivit politicianului, în Moldova a fost creat un sistem vicios, când „băncile comerciale deservesc nu interesele populaţiei, ci acţionarii lor, proprietarii şi rudele acestora”.

 

„Ca şi în politică, în sectorul financiar un grup de persoane urmăresc interese egoiste, subjugând acestor interese întreaga societate. Statul, în toţi aceşti ani de independenţă, se află în proces de stagnare. Bătrânii mor, tinerii pleacă, iar ţara devine tot mai neputincioasă”, a spus el.

 

Livadaru consideră că căile de dezvoltare a Moldovei în UE sau Uniunea Vamală, declarate de actuala elită politică, sunt doar un şiretlic pentru cei neiniţiaţi.

 

„Trebuie de găsit o a treia soluţie. Şi ea există – într-o cooperare stabilă cu toţi: şi cu Europa, şi cu partenerii noştri tradiţionali din Rusia. Moldova trebuie, de asemenea, să scape de dezbinarea etnică, creată şi alimentată de politicienii locali”, a spus Livadaru, menţionând că doar convieţuirea armonioasă a moldovenilor, românilor, ruşilor, ucrainenilor, bulgarilor şi găgăuzilor va duce republica spre prosperitate.

Comentarii [ 2 ] Adaugă

  1. 02.10.2014 01:03:22 Malai
    Dl Livadaru la sfirsit, nu credeti ca este prea tirziu?
  2. 02.10.2014 02:32:11 Nata
    Patru ani astaptari!

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.