Reportaje

DEPUTATUL GRIGORE PETRENCO ATACĂ ÎN JUDECATĂ MEMBRII COMISIEI DE INTEGRITATE

17 octombrie, 2014
DEPUTATUL GRIGORE PETRENCO ATACĂ ÎN JUDECATĂ MEMBRII COMISIEI DE INTEGRITATE Deputatul Parlamentului din partea Partidului Comuniştilor (PCRM), Grigore Petrenco, atacă în judecată membrii Comisiei Naţionale de Integritate (CNI). Astfel parlamentarul a declarata vineri, într-o conferinţă de presă la agenţia „INFOTAG”, motivându-şi decizia prin faptul că comisia, cu un pretext formal, i-a refuzat în investigarea deţinerii de către oligarhul Vlad Plahotniuc a unei proprietăţi nedeclarate peste hotare.

 

Petrenco a spus că recent a primit un răspuns formal de la preşedintele CNI, Anatol Donciu.

 

„În aceasta se spune că comisia şi membrii săi practic refuză să-şi exercite atribuţiile de serviciu. Să se fi întâmplat ceva asemănător în orice ţară europeană, luând în calcul refuzul de a verifica averea politicianului la solicitarea unui deputat, aceste persoane trebuiau să-şi dea demisia. Dar ei ies basma curată, deoarece CNI este o structură de buzunar a lui Plahotniuc şi a Coaliţiei de guvernare”, consideră deputatul.

 

El a numit acest comportament unul firesc.

 

„Zilele trecute am aflat că comisia parlamentară permanentă, din care fac parte reprezentanţi ai tuturor fracţiunilor, a studiat proprietatea membrilor CNI şi a preşedintelui Donciu. Toţi, toţi până la unul au ceva nedeclarat – sau un automobil, sau un cont bancar. Această informaţie scandaloasă nu a fost publicată pe site-ul Parlamentului, cum trebuie să fie. De exemplu, Donciu nici până azi nu a dat un răspuns clar la întrebarea apărută în unele surse mass-media, din ce resurse el a procurat o casă în centrul Chişinăului, estimată la câteva milioane de lei?. Cum este posibil ca persoana cu o astfel de reputaţie să-şi continue activitatea la CNI?”, s-a întrebat Petrenco.

 

El a declarat că prin adresarea sa la Judecătoria sect. Râşcani doreşte să continue testarea sistemului judiciar din RM, care este reformată, după cum afirmă autorităţile.

 

„Mie – deputat al Parlamentului, când pentru prima dată am declarat că Plahotniuc are o vilă pe malul lacului Geneva, care nu este indicată în nicio declaraţie de venit, nu mi-au dat măcar un răspuns formal nici CNA, nici procuratura generală. Consider că aceste două instituţii, ca şi CNI au picat testul de imparţialitate. Acum vom merge mai departe, vom verifica judecătoriile din Moldova”, a spus Petrenco.

 

„INFOTAG” precizează: La sfârşitul lunii septembrie Grigore Petrenco a postat în reţelele de socializare fotografii cu o vilă luxoasă pe malul lacului Geneva. Pe una din poze este ilustrată o cutie poştală cu inscripţia „D-na Childescu (soţia lui Plahotniuc – „I”)”. Anterior, Petrenco, precum şi Mark Tcaciuk şi Iurie Muntean, excluşi din conducerea PCRM, l-au acuzat public pe prim-vicepreşedintele PDM, Vladimir Plahotniuc, pe care îl numesc lider al Partidului Democrat (PDM), de „spălare de bani şi maşinaţii”.

Comentarii [ 3 ] Adaugă

 1. 17.10.2014 04:44:30 Silva
  Plahotniuc da voia Petrenco spuna minciuni de atita ca stie asta nu da nimic - oameni serioz fara Grisa stiu cum merf lucrurile...
 2. 20.10.2014 03:25:27 Nicolae
  Grigore are dreptate, pacat ca asta nu sa ajuta nimic.
 3. 20.10.2014 04:53:52 Ana
  Pohoje na to, cito persenca Petrenco speta...

Adaugă comentariu

 • nume
 • email
 • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.