Reportaje

UN GRUP DE ISTORICI A ÎNDEMNAT CETĂŢENII SĂ VOTEZE PENTRU PARTIDUL SOCIALIŞTILOR – ÎMPOTRIVA PARTIDELOR DE LA GUVERNARE

25 noiembrie, 2014
UN GRUP DE ISTORICI A ÎNDEMNAT CETĂŢENII SĂ VOTEZE PENTRU PARTIDUL SOCIALIŞTILOR – ÎMPOTRIVA PARTIDELOR DE LA GUVERNARE Un grup de istorici îndeamnă cetăţenii Moldovei să voteze la alegerile parlamentare din 30 noiembrie pentru Partidul Socialiştilor, condus de Igor Dodon, şi împotriva partidelor de la guvernare.

 

Preşedintele Asociaţiei Istoricilor şi Politologilor Pro-Moldova, Sergiu Nazaria, a spus marţi, într-o conferinţă de presă la agenţia „INFOTAG”, că „elita de la guvernare, luptând pentru interesele sale, practic distruge Moldova”.

 

În opinia sa, pentru atingerea „diferitor scopuri meschine în ultimii cinci ani s-a folosit presa, judecătoriile, structurile de forţă ale statului şi chiar unele pături sociale”.

 

„Toate sondajele – deschise şi închise, denotă un lucru – ratingul formaţiunile de la putere scade drastic. Nu sunt crezuţi, şi pe dreptate. Reflectarea acestor procese negative este PDM. Îndemnăm în nici un caz să nu se voteze pentru PDM – partid al compradorilor şi duşmani ai Moldovei şi cetăţenilor săi”, a spus istoricul.

 

Nazaria consideră că alternativa PDM este PSRM.

 

„Îmi motivez îndemnul prin trei momente. Socialiştii pledează pentru identitatea moldovenească şi păstrarea statalităţii, renegând absorbţia de către România. Socialiştii sunt pentru restabilirea pe deplin a relaţiilor seculare cu Rusia şi pace între grupurile etnice. Toţi cetăţenii, indiferent de naţionalitate şi poziţie socială, sunt egali în faţa legii”, a spus preşedintele Asociaţiei Istoricilor şi Politologilor Pro-Moldova.

 

El a fost susţinut de deputatul a două convocări ale Parlamentului Moldovei, istoricul Petru Şornicov.

 

„Clasa de guvernare din Moldova a pierdut abilitatea de a gândi şi acţiona în interesele populaţiei şi statului. Copiilor lor, banii, sufletele şi gândurile sunt în occident. Pentru orice subiect ei aşteaptă un semnal din vest. Nu văd şi nu cred că această putere poate altceva decât să acţioneze la comandă”, consideră el.

 

Şornicov a menţionat că din echipa socialiştilor fac parte specialişti cu experienţă, economişti, capabili să obţină soluţii inovative în sectorul industrial.

 

„Nu putem distruge economia. Nu cunosc nici un caz de critică la adresa vreunui lider a Partidului Socialiştilor, fostul Premier Zinaida Greceanîi. Ea este un adevărat profesionist. Colegul său – preşedintele partidului, Igor Dodon, de asemenea, timp îndelungat a ocupat postul de ministru al Economiei. Acest partid are o echipă. Ea este capabilă să acţioneze în interesele Moldovei, nu a ţării vecine şi a stăpânilor de peste ocean”, consideră istoricul, îndemnând cetăţenii să meargă la vot pe 30 noiembrie şi să-şi exercite dreptul constituţional.

Comentarii [ 2 ] Adaugă

  1. 25.11.2014 10:12:32 Alex
    Zina ȘLIUHER și Dodon HONDON sunt extremiști sadomazohiști,ce au acceptat s-ăl pupe pe PUTINĂ la locu moale,și alături de Renato-cacatii gastorbaiter de moscal și Șelin-calăul ,ei sunt iudele păgîne ce așteaptă după .....să ne vîndă rusului pentru cont in bancă,............TREZIȚIVĂ
  2. 26.11.2014 09:00:56 Marc
    Daca in parlament trece Renato, Dodon nu e 6%, asta este clar ca buna ziua!!!

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.