Social

IRINA VLAH S-A ADRESAT DIRECTORULUI GENERAL AL TELERADIO MOLDOVA

26 aprilie, 2024

Irina Vlah, fondatoarea Platformei Moldova, s-a adresat directorului general al Teleradio Moldova, menționând că libertatea presei în țară s-a deteriorat considerabil în ultimii doi ani: regimul închide instituții media indezirabile, iar publicațiile și posturile de televiziune controlate de autorități sunt supuse unei cenzuri severe.

"Astăzi, în Moldova, cu puține excepții, aproape că nu mai există presă liberă. În aceste condiții, Dumneavoastră, în calitate de director general al Teleradio Moldova, a cărui activitate este asigurată din taxele cetățenilor, aveți o mare responsabilitate de a asigura o informare obiectivă a cetățenilor, care au fost privați de mai multe surse de informare alternativă", a declarat Vlah.

De asemenea, ea consideră că Teleradio Moldova este presat să reflecte lucrurile dintr-un anumit punct de vedere - cel care este convenabil pentru autorități.

"Ținând cont de perioada extrem de responsabilă în care va intra în curând Republica Moldova și de responsabilitatea pe care o implică funcția dumneavoastră, vă îndemn să ieșiți public și, în calitate de director general al Teleradio Moldova, să vă angajați că nu veți permite autorităților să folosească campania pe care o desfășurați în interes propriu", a declarat președinta Platformei Moldova.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.