Reportaje

„BLOCUL ROŞU” VA PARTICIPA LA ALEGERILE LOCALE CU DENUMIREA VECHE „CASA NOASTRĂ MOLDOVA”

13 mai, 2015
„BLOCUL ROŞU” VA PARTICIPA LA ALEGERILE LOCALE CU DENUMIREA VECHE „CASA NOASTRĂ MOLDOVA” Partidul „Blocul Roşu” va participa la alegerile locale din 14 iunie cu denumirea veche – „Casa Noastră Moldova”.

 

Liderul partidului, fostul deputat Grigore Petrenco, a spus miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă la agenţia „INFOTAG”, că „la al treilea congres, care a avut loc pe 10 mai, s-a decis de a redenumi partidul şi de a adopta regulamentul în baza celui pe care l-a avut Partidul Comuniştilor în 2008”.

 

Petrenco a menţionat că „la alegerile locale partidul va participa cu vechea denumire, deoarece există probabilitatea că Ministerul Justiţiei nu va dori să înregistreze noua denumire”.

 

Potrivit spuselor sale, „partidul are mulţi membri care au părăsit PCRM”.

 

El consideră că „pe flancul stâng trebuie să existe un partid, care va lupta cu regimul actual de guvernare şi asemenea partid poate fi „Casa Noastră Moldova” („Blocul Roşu”), care va fi sprijinit de cetăţeni”.

 

„Suntem sprijiniţi şi de comuniştii din alte state europene”, a spus preşedintele partidului.

 

Petrenco a menţionat că „partidul intenţionează să se dezvolte activ şi să lupte cu actualul regim de guvernare. Un exemplu este prezenţa între primele cinci locuri în lista partidului pentru consilieri municipali a deţinuţilor politici Pavel Grigorciuc şi Mihail Amerberg, care luptă cu regimul”.

 

Potrivit spuselor sale, „partidul, de asemenea, va continua să solicite permisiunea Primăriei de a instala panouri cu moto-urile „Va fi mai bine fără Filat!”, „Va fi mai bine fără Plahotniuc!”, „Va fi mai bine fără Chirtoacă!”.

 

„Autorităţile consideră că panourile poartă caracter ofensator. Însă locuitorilor Moldovei le va fi cu adevărat mai bine fără cei ce au acaparat toate întreprinderile şi instituţiile din ţară”, a spus Petrenco, menţionând că intenţionează să se adreseze la CEC privind permisiunea de a instala panourile, iar dacă va primi răspuns negativ, se va adresa în judecată.

 

O altă problemă este „implicarea Inspectoratului Fiscal Principal de Stat în fondul electoral al partidului, care a fost înregistrat vineri”.

 

„Din acest fapt partidul nu poate desfăşura campania electorală”, a spus fostul comunist, exprimând speranţa că „în curând se va rezolva problema Serviciului Fiscal, unde lucrează oamenii lui Filat, şi accesul la fond va fi restabilit, precum şi se va obţine permisiune de a instala panourile”.

Comentarii [ 7 ] Adaugă

  1. 13.05.2015 02:46:15 Irga
    Bravo, dl Petrenco!
  2. 13.05.2015 02:48:34 Alex
    Cem mai curat si transparent partid!
  3. 13.05.2015 04:48:09 Pavel
    Bai Petrenci ia si te linisteste, ai primit reject din politica de la noi, apucate si fa altceva ce nu iti este clar ca nu faci fata, nu ai inteles ca oamenii te vad ca un extremist ?
  4. 13.05.2015 05:14:42 Efim Josanu
    Compania asta lui Petrenco sunt comunistii retardati pe care Voronin i-a dat afara din partid in 2013. Acum baietii sar cu sapa la avioane ))))
  5. 13.05.2015 05:25:40 Mihai
    Blocul rosu, usatii, dodon, petrenco - dupa toti pling inchisorile de tara. Toti sunt niste tradatori si o rusine. Singurul scop a acestor indivizi este sa destabilizeze tara in plan social si politica dupa scenariul ucrainean.
  6. 13.05.2015 05:52:47 Roma
    Perdenco mai bine dute di n tara ca si fara tine ii vesel aici, esti un ratat politica care spune verde in ochi in speranta sa cerseti un vot -doua.
  7. 13.05.2015 07:09:17 Dumitru
    Ce rau imi pare ca nu erau si ei in Odeasa atunci cind le arestau prietenii extremisti care doreau s ainceapa noi curente separatiste si in Orasul port al Ukrainei. Caci si Petrenco a fost pe acolo doar cu o zi inainte si si-a exprimat sprijinul pentru aceea?! Cu ce drept, doar ei cunosc....

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.