Reportaje

CANDIDATUL PENTRU CONSILIER ÎN CHIŞINĂU, ANDREI DONICĂ, CERE PEDEPSIREA PRIMARULUI ŞI CONSILIERILOR

11 iunie, 2015
CANDIDATUL PENTRU CONSILIER ÎN CHIŞINĂU, ANDREI DONICĂ, CERE PEDEPSIREA PRIMARULUI ŞI CONSILIERILOR Candidatul pentru consilier municipal în Chişinău, Andrei Donică, intenţionează să obţină pedepsirea primarului Dorin Chirtoacă, şi a consilierilor municipali, care la ultima şedinţă a consiliului au votat pentru repartizarea terenurilor funciare.

 

El a spus joi, în cadrul unei conferinţe de presă la agenţia „INFOTAG”, că „pe 25 mai a depus o cerere la Procuratura Generală cu solicitarea de a fi deschis un dosar penal şi de a investiga repartizarea ilegală a loturilor de teren pe 19 mai”.

 

Potrivit spuselor sale, „Chirtoacă a ştiut că loturilor vor fi repartizate ilegal, la curent fiind şi secretarul Valeriu Didenco, care împreună cu primarul şi consilierii, care au votat pentru adoptarea a peste 480 proiecte funciare, trebuie traşi al răspundere”.

 

„În timpul percheziţiilor oamenii legii au confiscat toate documentele şi proiectele adoptate în cadrul ultimei şedinţe a consiliului municipal”, a spus Donică.

 

El a menţionat că „dacă se va reuşi distrugerea schemei criminale de repartizare ilegală a loturilor, atunci toţi vinovaţii vor fi pedepsiţi şi fărădelegile vor înceta. Deocamdată s-a deschis dosar penal doar în privinţa ultimei şedinţei, dar vor fi dosare şi pe alte şedinţe”.

 

Candidatul pentru consilier consideră că „percheziţiile la Primărie au fost desfăşurate după ce el a sesizat oficial Procuratura Generală”.

 

„Noi - candidaţi pentru consilieri municipali din partea blocului electoral „Lista poporului” pe parcursul a cinci ani luptăm cu fărădelegile administraţiilor locale şi o facem nu prin vorbe, ci ne adresăm la diferite structuri şi obţinând dreptate. După alegerile locale noi vom continua lupta”, a spus el.

 

Donică a spus că „urmărirea penală trebuie finalizată, deoarece este vorba despre un caz fără precedent şi furt în proporţii deosebit de mari”.

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.