Reportaje

BLOCUL „LISTA POPORULUI” ÎNDEAMNĂ CHIŞINĂUIENII SĂ NU VOTEZE CANDIDAŢII PENTRU PRIMAR

23 iunie, 2015
BLOCUL „LISTA POPORULUI” ÎNDEAMNĂ CHIŞINĂUIENII SĂ NU VOTEZE CANDIDAŢII PENTRU PRIMAR

Blocul electoral „Lista Poporului”, reprezentanţii cărui nu au trecut în structurile de conducere a capitalei, a îndemnat locuitorii municipiului să nu voteze candidaţii la funcţia de primar al Chişinăului, care au trecut în turul doi.

 

Fostul candidat la funcţia de primar al Chişinăului din partea blocului, Igor Căldare, a spus marţi, în cadrul unei conferinţe de presă la agenţia „INFOTAG”, că „Lista Poporului” „nu intenţionează să fie indiferent şi va continua să lupte cu fărădelegile din oraş”.

 

Potrivit spuselor sale, „în rezultatul acţiunii de protest am reuşit să rezolvăm câteva probleme, precum şi să obţinem deschiderea dosarelor împotriva primarului Dorin Chirtoacă, secretarului Consiliului municipal, Valeriu Didenco, şi consilierii municipali care la ultima şedinţă au votat pentru aprobarea proiectelor funciare”.

 

Căldare consideră că „Chişinău are nevoie de un primar bun, dar istoria alegerilor arată că locuitorii s-au obişnuit să voteze pe principiul politic”.

 

„De ce îndemnăm locuitorii să nu voteze pentru Chirtoacă? Pentru că timp de opt ani situaţia din capitală s-a înrăutăţit, iar primarul a acţionat doar cu avantaj pentru sine; consilierii municipali liberali au votat în comun cu consilierii comunişti; lupta cu corupţia s-a desfăşurat doar prin vorbe, iar în realitate Primăria a devenit cea mai coruptă instituţie: oamenii erau angajaţi fără concurs, iar funcţiile principale le primeau membrii PL”, a spus activistul.

 

Potrivit spuselor sale, „Chirtoacă este parte a unui clan mafiot şi anume în baza deciziei lui Vladimir Plahotniuc el pe 7 iunie a acordat PMAN platformei civice „Demnitate şi Adevăr” pentru desfăşurarea acţiunii de protest”.

 

Fostul candidat pentru primar, de asemenea, a îndemnat alegătorii să nu voteze pentru candidatul Partidului Socialiştilor, Zinaida Greceanîi, deoarece ea a contribuit ca cel mai mare hotel din Chişinău – „Naţional” să rămână fără stăpân şi să degradeze cu încetul.

 

El consideră că „Greceanîi este o marionetă şi va face ce i se va spune”.

 

Potrivit spuselor sale, „oamenii nu au între cine alege, deoarece nu avem un candidat demn”.

Comentarii [ 2 ] Adaugă

  1. 23.06.2015 05:00:32 Filip
    RUSINE!!!
  2. 26.06.2015 04:15:36 Ana
    Ei nu se prezinte poporul moldv!!!

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.