Reportaje

INSTITUTUL LEX SCRIPTA ÎNDEAMNĂ PARLAMENTUL SĂ ANULEZE DECIZIA PRIVIND APROBAREA BUGETULUI’2016 ÎN LECTURA A DOUA

13 iunie, 2016
INSTITUTUL LEX SCRIPTA ÎNDEAMNĂ PARLAMENTUL SĂ ANULEZE DECIZIA PRIVIND APROBAREA BUGETULUI’2016 ÎN LECTURA A DOUA Institutul de Creaţie Legislativă Lex Scripta îndeamnă Parlamentul să opereze modificări la Constituţie referitor la componentele bugetului public național, precum şi să anuleze decizia privind aprobarea proiectului legii bugetului de stat pentru anul 2016 în a doua lectură.

 

Preşedintele institutului, Mihai Corj, a spus luni, într-o conferinţă de presă la agenţia „INFOTAG”, că se propune de a opera modificări la art. 131 (1) din Constituţie şi de a completa varianta actuală „Bugetul public naţional cuprinde bugetul de stat, bugetul asigurărilor sociale de stat şi bugetele raioanelor, oraşelor şi satelor” cu fraza „fondul asigurării obligatorii în medicină”.

 

El a îndemnat Parlamentul „să-şi anuleze decizia referitor la adoptarea proiectului legii bugetului pentru anul 2016 în a doua lectură, deoarece au fost comise erori”.

 

„De asemenea, bugetul pentru anul 2016 urma să fie adoptat la sfârşitul anului 2015. În plus, nici astăzi nu a fost adoptată politica bugetar-fiscală, în baza cărei este format bugetul”, a amintit Corj.

 

Lex Scripta mai propune să fie anulară decizia de finanţare a partidelor din bugetul de stat.

 

„Propunem transferarea reglementărilor privind impozitul privat (plata pentru tranzacţii cu active de stat în procesul de privatizare a bunurilor – „I”) din proiectul legii bugetului de stat în Codul fiscal. De asemenea, propunem completarea art.27 aln. 2 din legea finanţelor publice şi responsabilitatea bugetar-fiscală cu fraza „în Monitorul oficial al Moldovei”, a spus directorul Lex Scripta.

Comentarii [ 2 ] Adaugă

  1. 13.06.2016 04:55:01 Filip
    Nu are ce face omu...
  2. 14.06.2016 12:02:19 Filip
    Este foarte si foarte corect, el face asta pentru noi toti, pentru toate sicietate noastra.

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.