Reportaje

O FEMEIE DIN EDINEŢ CONSIDERĂ CĂ ORGANELE DE DREPT ÎL ACOPERĂ PE UCIGAŞUL FIULUI EI

10 octombrie, 2016
O FEMEIE DIN EDINEŢ CONSIDERĂ CĂ ORGANELE DE DREPT ÎL ACOPERĂ PE UCIGAŞUL FIULUI EI Raisa Urzică, locuitoare din Edineţ, consideră că organele de drept îl acoperă pe ucigaşul fiului ei, susţinând că el însuşi este vinovat de moartea sa.

 

Luni, în cadrul unei conferinţe de presă la agenţia INFOTAG, Urzică a spus că la începutul lunii august i-a trimis din Italia fiului său 1,2 mii euro ca să-şi cumpere o maşină, pentru care el strângea bani, şi ca să meargă la nunta prietenilor săi. Potrivit ei, într-o noapte, la fiul său, care se afla în satul Zăbriceni, raionul Edineţ, a venit Bocanu Artur, cu care lucra la o spălătorie auto, şi acesta l-a dus pe băiat la Edineţ, „pe la cluburi”.

 

„Noaptea fiul meu a murit. El a fost găsit cu numeroase traume şi fără banii pentru maşină. Sunt martori care au văzut cum s-a produs accidentul şi au văzut că la volan se afla Bocanu, alături era fiul meu, iar în maşină se mai aflau doi băieţi. Martorii susţin că şoferul a fugit din automobil, iar băiatul meu a fost lăsat să moară sub maşină”, a spus Urzică.

 

Ea susţine că „a adunat toate dovezile precum că Bocanu Artur este vinovat, iar martorii sunt gata să facă depoziţii”.

 

„Aflând că am început să adun informaţii despre ce s-a întâmplat în acea noapte, Bocanu a venit la mine acasă şi mi-a propus bani ca să nu merg la poliţie. El a mai promis că îşi va recunoaşte vina în cadrul anchetei. Eu am refuzat să iau bani, iar la poliţie el aşa şi nu a mai apărut. Bocanu a plătit organelor de drept pentru ca procesul să fie tergiversat, iar el să nu fie tras la răspundere. Despre aceasta vorbesc chiar şi oamenii din sat. El are legături”, a spus mama băiatului decedat.

 

Potrivit ei, deja de două luni poliţia tergiversează ancheta şi nu transmite dosarul în judecată. Nici măcar nu i-a interzis lui Bocan să părăsească ţara, afirmând că nu există dovezi pentru vina lui. De asemenea, organele de drept nu ţin cont de faptul că el şi-a schimbat numele după ce a fost tras la răspundere pentru nişte încălcări în Rusia şi în Moldova.

 

„Abia cu câteva zile în urmă am primit o scrisoare de la organele de drept în care se menţionează ce măsuri au fost întreprinse. Aceasta s-a întâmplat după ce am depus o plângere la Procuratura Generală şi la Centrul Naţional Anticorupţie”, a menţionat Urzică.

 

Ea a îndemnat organele de drept să ducă dosarul la bun sfârşit şi să-l transmită în judecată, pentru ca vinovaţii de moartea fiului ei să fie pedepsiţi. În caz contrar, ea se va adresa la Curtea Europeană a Drepturilor Omului.

Comentarii [ 5 ] Adaugă

  1. 10.10.2016 06:58:09 Filip
    Acuma deja este tirziu, din pacate...
  2. 10.10.2016 07:02:19 Maria
    Nu stiu daca asta da ceva mamei.
  3. 10.10.2016 07:03:19 Simion
    Mama, saraca, a vrut chit mai bine sa fie, dar ce santimplat in realitate, mai bine era fara masina...
  4. 11.10.2016 08:58:53 Nicoleta
    Nu stiu daca este posibil ca schimb macar ceva...
  5. 11.10.2016 12:09:31 Snejana
    Dati opinia politiei ce pararea are ea!

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.