Reportaje

COLEGII ANEI URSACHI CER O REACŢIE DIN PARTEA MAI LA PUBLICAREA INFORMAŢIEI PE CARE O DEŢINE ACUZAREA

02 decembrie, 2016
COLEGII ANEI URSACHI CER O REACŢIE DIN PARTEA MAI LA PUBLICAREA INFORMAŢIEI PE CARE O DEŢINE ACUZAREA Avocaţii şi colegii Anei Ursachi cer Procuraturii Generale şi MAI o reacţie la publicarea în presă a informaţiei pe care o deţine doar partea acuzării.

 

Vineri, în cadrul unei conferinţe de presă la agenţia INFOTAG, avocatul Anatolie Stepuleac a spus că „pe 21 noiembrie, în apartamentul în care locuieşte tatăl Anei Ursachi au fost efectuate percheziţii ilegal”.

 

„Nu am primit niciun răspuns din partea persoanelor în civil aflaţi în casă la solicitarea mea de se prezenta, de a spune cine sunt ei, de a prezenta mandatul judecătorului pentru desfăşurarea percheziţiilor. Există bănuiala că, afară de trei persoane, ceilalţi erau reprezentanţi ai presei”, consideră avocatul.

 

Potrivit lui, „în dimineaţa zilei următoare, în unele surse mass-media au fost publicate ştiri cu informaţii compromiţătoare”.

 

„Sigilarea obiectelor confiscate a avut loc în prezenţa tatălui Anei Ursachi, dar informaţia pe care o avea acuzarea a ajuns în presă. Cum este posibil aşa ceva, dacă bunurile sechestrate nu au fost desigilate? Iar mai înainte, pe 27 august, când Ana Ursachi îşi serba ziua de naştere, organele de drept au încercat să oprească maşina ei. De asemenea, a fost oprit şi automobilul în care mă aflam eu şi soţia mea. Poliţiştii au verificat actele, au întocmit proces-verbal şi au luat maşina. Întregul proces a fost filmat, iar până dimineaţa acesta a apărut pe site-ul Today.md”, a spus Stepuleac.

 

El consideră că „informaţia din presă a fost publicată de jurnalişti în urma unei cooperări cu organele de drept, iar întregul proces a fost planificat şi condus de MAI”.

 

Avocatul a menţionat că Ursachi va cere de la un şir de surse mass-media să dezmintă informaţia publicată, iar de la organele de drept va cere explicaţii.

 

El a respins zvonurile că ar fi concubinul Anei Ursachi şi că a falsificat documentele.

 

Potrivit lui, „el are familie, soţie şi trei copii, iar în urma problemelor apărute după ce unele surse mass-media au publicat această informaţie falsă, el a decis să-şi schimbe numele cu cel al soţiei”.

 

„Totul a fost făcut legal şi am toate documentele necesare care confirmă acest fapt”, a spus Stepuleac.

 

Avocatul Iulian Rusanovschi a spus că „acţiunile de protest pe care le-au desfăşurat un grup de oameni împotriva Anei Ursachi, inclusiv în faţa casei părinţilor ei, sunt ilegale”.

 

Întrebaţi de jurnalişti referitor la reacţia Anei Ursachi la cele întâmplate şi la reluarea investigaţiei privind asasinarea unei cetăţene a Moldovei, avocaţii au spus că „opinia lui Ursachi despre cele întâmplate nu s-a schimbat. Afară de aceasta, ea nu a primit nici prin poştă, nici prin e-mail citaţia de a se prezenta la judecătorie, de aceea nici nu vine la şedinţe”.

Comentarii [ 1 ] Adaugă

  1. 05.12.2016 10:22:07 Viorel
    Ana este luptator adavarat inpotriva oligarhilor...

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.