Reportaje

LIDERUL PARTIDULUI „CASA NOASTRĂ – MOLDOVA” ÎL VA ACŢIONA ÎN JUDECATĂ PE PREŞEDINTELE PARLAMENTULUI PENTRU CLEVETIRE

17 mai, 2017
LIDERUL PARTIDULUI „CASA NOASTRĂ – MOLDOVA” ÎL VA ACŢIONA ÎN JUDECATĂ PE PREŞEDINTELE PARLAMENTULUI PENTRU CLEVETIRE

Liderul Partidului „Casa Noastră – Moldova”, Grigorii Petrenco, îl va acţiona în judecată pe preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, şi alte 15 surse mass-media, controlate de Partidul Democrat de la guvernare, „pentru clevetire şi discreditarea numelui său”.

Miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă la agenţia INFOTAG, el a spus că după ce la începutul lunii mai în ţară a fost reluată mişcarea de proteste, pe reţelele de socializare, pe portalurile de ştiri şi la televiziune s-au activizat jurnaliştii proguvernare.

„Pe unele surse precum Prime, Publika, precum şi la diferiţi bloggeri de tipul lui Balacci, Luchianiuc şi Călin a apărut informaţia precum că Petrenco s-a întâlnit cu liderul PAS, Maia Sandu, şi a discutat nişte planuri ale unor acţiuni. În opinia „deşteptului” de Candu, aceste discuţii erau  legate de acapararea puterii în ţară. Şi întâlnirea ar fi avut loc noaptea la sediul partidului Maiei Sandu. E o minciună. Nu a fost nicio întâlnire, mai ales noaptea, nu au fost nici un fel de discuţii. Eu niciodată în viaţa mea nu am fost la sediul PAS şi nici nu ştiu unde se află”, a spus politicianul de opoziţie.

El consideră că aceste acţiuni ţin de tentativa de a discredita protestele, dar şi pe liderii acestora şi susţinătorii lor.

„Amintiţi-vă cum erau fabricate dosarele penale la sfârşitul anului 2014, în ajunul alegerilor parlamentare, când au fost reţinuţi membrii organizaţiei Antifa. Ei au fost acuzaţi de pregătirea unei lovituri de stat pe cale armată. Iar drept literatură extremistă a fost declarat „Ghidul de folosire a armelor” şi „Instrucţiunile de folosire a aparaturii Panasonic”. Peste 2,5 ani, din dosar a dispărut şi arma, şi motivarea loviturii de stat. Acum băieţii sunt cercetaţi în baza articolului 285 al Codului penal al RM „Pregătirea dezordinilor în masă”. Dosarul cade în instanţa de judecată, lucru văzut de toţi participanţii la proces”, a spus Petrenco.

În opinia sa, autorităţile încearcă din nou să se folosească de metoda veche – ponegrirea celor din opoziţie.

„Când au apărut reportajele şi textele cu denumiri de genul „Liderul mişcării extremiste Antifa, Grigorii Petrenco, s-a întâlnit noaptea pe ascuns cu Maia Sandu”, nu am fost sunat de nici un jurnalist. Este evident că reprezentantul unei surse mass-media echilibrate şi imparţiale trebuie să solicite a doua opinie. Aceasta este o încălcare elementară a eticii jurnalistului. Atrag atenţia Asociaţiei Presei Independente asupra acestui lucru şi o rog să dea o apreciere acestui fel de profesionalism”, a menţionat liderul de partid.

Grigorii Petrenco a promis că va aduce la cunoştinţa organizaţiilor internaţionale, inclusiv Consiliului Europei, practica autorităţilor Moldovei de discreditare a oponenţilor politici.

 

Comentarii [ 4 ] Adaugă

  1. 18.05.2017 08:47:53 Galina
    Bravo dl Petreneco, asa este corect, asa si trebue!
  2. 18.05.2017 08:48:59 Ivan
    Grigorii, vi razve ne znaete, cto sidit v sudah?
  3. 18.05.2017 08:53:08 David
    Este clar ca dl Petrenco nu are asa de mare influenta ca dl Plahotniuc...
  4. 23.05.2017 08:57:48 Lexei
    Dl Petrenco, construiti chit mai urgent partidul, vin alegeri anticipate.

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.