Reportaje

LA CHIŞINĂU VA AVEA LOC CONCERTUL DE GALĂ AL STELELOR BALETULUI MONDIAL, ORIGINARE DIN MOLDOVA

08 iunie, 2017
LA CHIŞINĂU VA AVEA LOC CONCERTUL DE GALĂ AL STELELOR BALETULUI MONDIAL, ORIGINARE DIN MOLDOVA

La Chişinău va avea loc în premieră Concertul de gală cu genericul „Stelele baletului mondial”, care se va desfăşura vineri, 16 iunie, la Palatul Republicii. În faţa publicului vor evolua artişti de balet de la cele mai mari opere din lume, care s-au născut şi au obţinut studii profesionale în Moldova.

Joi, în cadrul unei conferinţe de presă la agenţia INFOTAG, organizatorii concertului, Cristina şi Alexei Terentiev, Artişti ai Poporului, au menţionat că la eveniment vor participa artişti de la teatrele din Austria, Rusia, SUA, Canada, Ucraina şi alte ţări. Unii dintre ei nu au urcat niciodată pe scena din Moldova, deşi sunt stele ale baletului cu renume mondial, oferind spectacole la Opera din Viena, teatrele din Odessa, Moscova, Sankt Petersburg, Berlin, Milano, Sofia şi din alte oraşe.

Cristina şi Alexei Terentiev au adus mulţumiri directorului general al Palatului Republicii, Nicolae Dumbrava, pentru că a fost de acord să ofere scena pentru desfăşurarea Concertului de gală cu genericul „Stelele baletului mondial”, precum şi Colegiului Naţional de Coregrafie, condus de Iurie Gorşcov, care a pregătit dansatori pentru baletul mondial.

Organizatorii Concertului de gală speră că acesta va fi pe placul publicului din Moldova şi, pe viitor, ar putea deveni unul tradiţional, transformându-se în festivalul moldovenesc al stelelor baletului mondial.

„Acest concert trebuie să-i unească în Moldova pe oamenii care iubesc arta, baletul şi patria”, a spus Iurie Gorşcov, care a menţionat că a prezentat concerte în 71 de ţări, iar dansatorii Moldovei au fost aplaudaţi furtunos de spectatorii uimiţi de talentul şi capacităţile artiştilor.

„Stelele baletului mondial revin la alma mater. Ei trebuie să cunoască succesul nu dar peste hotare, dar şi în Moldova”, a menţionat el.

Directorul Palatului Republicii, Nicolae Dumbrava, a vorbit despre pregătirea scenei pentru artiştii de balet, precizând că a susţinut cu inima deschisă ideea lui Alexei şi Cristina Terentiev, căci aceasta oferă o mare perspectivă şi importanţă pentru Moldova.

„Această idee merită atenţie, e o adevărată sărbătoare a frumosului. Vom face totul pentru a crea un conform maxim pentru artişti şi spectatori”, a menţionat Dumbrava.

Organizatorii Concertului de gală speră că acest eveniment unic în viaţa culturală a Moldovei va deveni o tradiţie frumoasă, va fi pe placul spectatorilor şi va găsi mecenaţii care îl vor putea sprijini pe viitor.

La Concertul „Stelele baletului mondial” vor participa Maria Poliudova şi Vladimir Statnîi, artişti emeriţi ai RM, prim-solişti ai Teatrului de Operă din Odessa, maeştri ai scenei; Mihail Sosnovschii, solist al Operei din Viena; Nadeja Coteţ, artistă emerită a RM, Milano; Lina Şeveleova, prim-solistă a Baletului Imperial Rus (Moscova); Alexei Orlenco – prim solist la Baletul de Stat din Berlin; Alexandru Tcacenco, solist al Operei din Viena; Svetlana Danilova, solistă a Teatrului Estonian de Operă şi Balet (Talin); Alexandru Gluşacov, solist al Teatrului de Operă şi Balet din Denver, SUA; Sofia Matiuşenscaia, solistă a Teatrului Yacobson, Sankt-Petersburg; Alexandru Balan, solist al Teatrului Naţional de Operă şi Balet „Maria Bieşu”, Constantin Tcaci, solist al Operei Naţionale din Sofia, Bulgaria; Cristina Ţipirig, solistă la Veneţia, Italia.

INFOTAG precizează: Concertului de gală se va desfăşura vineri, 16 iunie. Biletele costă 300-400 lei. Palatul Republicii are o capacitate de 600 de locuri.

 

Comentarii [ 5 ] Adaugă

  1. 08.06.2017 04:31:32 Ilarion
    Statu trebue sa sustina asa proecte si asa idee.
  2. 08.06.2017 04:35:25 Ana
    Asa festival sa dfavorizeaza pe tineretul, copii, care acum primesc hotariri ce sa fac mai departe.
  3. 09.06.2017 01:00:33 Liviu
    Rism mare, ce sa fie daca lumea nu vine la Gala concert? Fiasco?
  4. 09.06.2017 06:45:32 Richard
    Este un gest foarte si foarte sufletesc si omenesti...
  5. 10.06.2017 12:51:01 lIUBOMIR
    sUCCES SA FIE garantat gALA cONCERTULUI.

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.