Reportaje

ORGANIZAȚIILE PENTRU PROTECȚIA ANIMALELOR ÎNDEAMNĂ CETĂȚENII SĂ LUPTE ÎMPOTRIVA CRUZIMII FAȚĂ DE ANIMALE

13 iulie, 2017
ORGANIZAȚIILE PENTRU PROTECȚIA ANIMALELOR ÎNDEAMNĂ CETĂȚENII SĂ LUPTE ÎMPOTRIVA CRUZIMII FAȚĂ DE ANIMALE

Organizațiile pentru protecția animalelor îi îndeamnă pe cetățenii Moldovei să lupte împotriva cruzimii față de animale.

Președintele asociației „ALGA”, Valentina Dudnic, a spus joi, la o conferință de presă la agenția INFOTAG, că animalele fără adăpost, de asemenea, au dreptul la viaţă.

Potrivit ei, „câinii prinși pe străzile Chișinăului sunt uciși cu bestialitate”.

„Cel mai regretabil este faptul că organizațiile ce se ocupă de nimicirea lor, inclusiv întreprinderea municipală „Autosalubritate”, o fac în mod legal. Trebuie să oprim acest haos și să cerem pedepsirea acestor oameni cruzi”, a spus ea.

Directoarea azilului municipal pentru animale fără adăpost „Ova”, Galina Cighir, a menționat că printre animalele aflate la azil sunt 300 de câini și 60 de pisici. Cu toate acestea, statul nu oferă nici un fel de ajutor, iar activiștii contribuie financiar în mod independent.

„Dacă e să facem o excursie prin organizațiile care cică sterilizează câinii vagabozi, nu este greu să presupunem că toți banii pentru sterilizare ajung în buzunarele lor. Chiar dacă câinele este sterilizat, el nu scapă de moarte. Din acest motiv, ne adresăm tuturor celor cărora le pasă de viitorul țării noastre, care cred că orice ființă vie are dreptul la existență să contribuie la interzicerea în stat a cruzimii față de animale”, a spus ea.

INFOTAG precizează: La începutul anului 2016, primăria Chișinăului a alocat 300 mii de lei pentru proiectul de sterilizare gratuită a animalelor vagabonde, propus de către mișcarea obștească „Societatea Umană”. Inițiativele de acest gen sunt demult răspândite în țările occidentale și sunt desfăşurate anual de autoritățile locale. Acest fapt ajută, prin metode umane, la prevenirea înmulțirii necontrolate a animalelor domestice și, prin urmare, la apariția lor pe străzile orașelor.

 

Comentarii [ 4 ] Adaugă

  1. 14.07.2017 12:52:10 Galina
    Nu este cea mai acuta problema in Moldova si la Chisinau.
  2. 14.07.2017 03:44:31 Nicolae
    Cu ce probleme sa ocupa lumea, mama mia!
  3. 23.12.2018 07:55:13 Dumitru
    cei ce au comentat..inseamna ca hai sa permitemi uciderea animalelor ???pizdetz
  4. 08.08.2023 01:58:37 Alex
    Este,foarte bine să aveți posturi de muncă bune si salari bune,statând pe scaut,precum prin soroca au fost,otraviți ogramada de-a câni si și voi relax,lăsați posturile de muncă să fină alți,ce știe să își asume responsabilitățile,

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.