Reportaje

AVOCAȚI: INVESTIGAREA PROIECTULUI „ZEPPELIN” ARE CA SCOP PRESIUNEA ASUPRA INTERPOLULUI

13 septembrie, 2017
AVOCAȚI: INVESTIGAREA PROIECTULUI „ZEPPELIN” ARE CA SCOP PRESIUNEA ASUPRA INTERPOLULUI

Filmul documentar din cadrul proiectului „Zeppelin”, în care se menționează despre participarea liderului „Partidului Nostru” (PN), Renato Usatîi, la tentativa de asasinare a bancherului Gherman Gorbunțov, are ca scop presiunea asupra organelor de anchetă din Marea Britanie și România, precum și  asupra Interpolului, care în octombrie va analiza subiectul scoaterii lui Usatîi din căutarea internațională, consideră avocații politicianului.

Miercuri, la o conferință de presă la agenția INFOTAG, avocata Angela Istrate a spus că „în ultimul timp, mass-media difuzează informații ce urmăresc ponegrirea liderului PN pentru a-l ține cât mai departe de viața politică din Moldova și pentru a distruge partidul pe care îl conduce”.

„În țările unde se investighează cazul tentativei de asasinat asupra lui Gorbunțov, și anume în Rusia, Marea Britanie și România, nu există nicio cauză penală împotriva liderului PN”, a accentuat ea.

Istrate a comunicat că „dosarul penală în legătură cu tentativa de asasinare a lui Gorbunțov a fost deschis în 2012 de către Scotland Yard, însă, în pofida investigației din Marea Britanie, autoritățile Moldovei au început o nouă investigaţie în anul 2016”.

„Acest fapt este amuzant, deoarece în materialele cauzei penale nu sunt cereri din partea lui Gorbunțov în care acesta ar solicita deschiderea dosarului penal. Mai mult decât atât, cauza penală este deschisă la solicitarea proprie a procurorului care investighează procesul penal cu privire la escrocherie. Organele de anchetă din Moldova nu au probe – arme sau raport medical, deoarece acestea se află în Marea Britanie”.

Potrivit avocatului, „procurorii fac referință la faptul că astfel de crime (tentative de asasinat – „I.”) fac parte din categoria celor internaționale, însă conducerea nu a prezentat nici un fel de acte care să demonstreze crearea unei echipe internaționale de procurori”.

 

Comentarii [ 5 ] Adaugă

  1. 13.09.2017 05:48:27 David
    Multi oameni spune ca dl Renato nu este vinovat.
  2. 13.09.2017 05:51:06 Svetlana
    Sa vada ca avocatii muncesc enorm...
  3. 14.09.2017 01:16:11 Tamara
    Toate masmedia este inpotriva "Partidul Nostru". De ce?
  4. 14.09.2017 01:18:14 Istvan
    Dl Usatii in relatiile cu dl Plahotniuc ceva a facut gresit...
  5. 14.09.2017 06:33:19 Valet
    Asta este numai inceput, sa vedati ce sa fiei toamna anul 2018.

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.