Reportaje

MOLDOVA ŞI UCRAINA VOR PUTEA COOPERA EFICIENT ÎN DOMENIUL SĂNĂTĂŢII ŞI MASS-MEDIA – JURIST

23 mai, 2018
MOLDOVA ŞI UCRAINA VOR PUTEA COOPERA EFICIENT ÎN DOMENIUL SĂNĂTĂŢII ŞI MASS-MEDIA – JURIST

Moldova şi Ucraina vor putea coopera eficient în domeniul sănătăţii şi mass-media, consideră juristul ucrainean, preşedintele organizaţiei „Ajutăm copiii”, Nicolai Cojuşco.

Miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă la agenţia INFOTAG, el a spus că „postul ucrainean de televiziune „Region”, care a devenit recent partener al holdingului media internațional BBC (care include posturile de radio „Radio Liberty” și „Vocea Americii“), este gata să coopereze cu mass-media din Republica Moldova pentru a reflecta cele mai importante și acute probleme din cele două țări, dar şi din regiune și întreaga lume”.

„Canalul „Region” şi-a oferit deja colaborarea cu RTR și TRM, propunând retransmisia conținutului moldovenesc în Ucraina și, invers, al celui ucrainean în Moldova. Partenerul ucrainean propune o serie de proiecte și programe cu un accent diferit: problemele tineretului, viața diasporelor în Ucraina, ecologie, analitică politică”, a spus Cojuşc, adăugând că postul de televiziune din Ucraina are editura proprie.

Potrivit lui, „pentru dezvoltarea cooperării în domeniul sănătății, compania ucraineană „Rad Fram” s-a adresat autorităților moldovenești, în special, speakerului Parlamentului, Andrian Candu, și prim-ministrului Pavel Filip, informând despre posibilitatea iplementării în Republica Moldova a analizatoarelor hematologice MS-3200, MS-3600, МС-5300 și МС-5600, fabricate de compania Medmey (China), și a reactivilor pentru acestea”.

„Astăzi, Moldova și Ucraina au acelaşi scop: cursul de integrare europeană și apropierea de UE. De aceea, cooperarea în aceste două domenii importante ar putea fi un nou pas spre Europa și va aduce stabilitate și prosperitate ambelor țări”, a conchis el.

 

Comentarii [ 3 ] Adaugă

  1. 24.05.2018 07:04:22 Rita
    Eu vad un singur scop - piar si propaganda.
  2. 24.05.2018 07:11:13 Nina
    Putem sa cooparam, pacat ca cooperam efectiv numai inpotriva Rusiei, da in rest nu vad nici o cooperare, din pacate.
  3. 25.05.2018 11:04:28 Simion
    Da Dumnezeu ca dl Cojusco sa primeste succese...

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.