Reportaje

CONSILIERII DIN COMUNA BĂCIOI ÎL ACUZĂ PE PRIMAR DE MINCIUNI ŞI NUMEROASE ÎNCĂLCĂRI

11 iunie, 2018
CONSILIERII DIN COMUNA BĂCIOI ÎL ACUZĂ PE PRIMAR DE MINCIUNI ŞI NUMEROASE ÎNCĂLCĂRI

Consilierii din comuna Băcioi îl acuză pe primarul Vitalie Şalari de minciuni şi numeroase încălcări.

Luni, în cadrul unei conferinţe de presă la agenţia INFOTAG, consilierul Valeriu Celcinschi a menţionat că, „victimizându-se şi cerând azil politic, Şalari de fapt încearcă să ascundă numeroasele încălcări pe care le-a făcut în calitate de primar”.

„De exemplu, în 2015, la inițiativa sa şi fără consultarea cu consiliul, a fost înstrăinat ilegal un teren de 8 hectare, care urma să fie alocat pentru amenajarea unui cimitir. Şi acest teren atât de mare a fost vândut pentru suma de numai 350 de mii de lei”, a spus Celcinschi.

Potrivit lui, „deşi Șalari se poziționează ca un primar progresiv, căruia i se opune guvernarea, în realitate el se ocupă de propria îmbogățire: până acum nu a fost finalizată construcția unei grădinițe, pentru care s-au alocat circa 12 mil. de lei, iar între timp, Şelari, cu salariul de 5 mii de lei, a reușit să-şi construiască o casă în valoare de 5 mil. de lei”.

Consilierul Viorel Gortolomei a spus că până astăzi „nu a fost finalizată construcția stadionului, care trebuia dat în exploatare încă în 2013, iar pentru lucrări au fost alocaţi circa 6 mil. de lei”.

„Consiliul s-a adresat de mai multe ori către Parlament, Guvern, Procuratura Generală şi a atras atenţia asupra activităților ilegale ale primarului, dar, din păcate, situația nu s-a schimbat. Anume Șalari este vinovat de faptul că Băcioi nu se dezvoltă”, a spus el.

Secretarul Consiliului, Raisa Stoica, l-a acuzat pe primar de încălcarea legii, deoarece blochează accesul la locul ei de muncă, deşi a fost restabilită în funcţie prin decizia majorității consilierilor.

Participanții la conferința de presă l-au invitat pe Vitalie Şalari la un dialog deschis în cadrul unei dezbateri publice.

La sfârșitul săptămânii trecute, Şalari a declarat la o conferință de presă că se teme pentru viața sa și a apropiaţilor săi, devenind obiectul „amenințărilor și șantajului” din partea Partidului Democrat aflat la guvernare, reprezentat de deputatul Constantin Ţuţu. Potrivit primarului, acțiunile PDM sunt legate de faptul că el nu cedează în privinţa numirii unor anumite persoane în funcţii administrative. Şalari s-a adresat şi misiunilor diplomatice străine, solicitând azil politic pentru rudele sale.

 

Comentarii [ 2 ] Adaugă

  1. 12.06.2018 01:21:31 David
    Solutie este alegeri anticipate...
  2. 13.06.2018 10:04:32 Serafim
    Tutu stie cum tot trebue de facut...

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.