Reportaje

COMERCIANŢII DE FLORI, ALUNGAŢI DE LA O PIAŢĂ DIN CHIŞINĂU, ÎNDEAMNĂ AUTORITĂŢILE SĂ INTERVINĂ ÎN SITUAŢIA LOR

24 ianuarie, 2019
COMERCIANŢII DE FLORI, ALUNGAŢI DE LA O PIAŢĂ DIN CHIŞINĂU, ÎNDEAMNĂ AUTORITĂŢILE SĂ INTERVINĂ ÎN SITUAŢIA LOR

Comercianţii de flori, alungaţi de pe teritoriul unei pieţe din sectorul Botanica al capitalei, îndeamnă autorităţile să intervină în situaţia de conflict.

Joi, în cadrul unei conferinţe de presă la agenţia INFOTAG, reprezentantul comercianţilor, Tatiana Cotari, a menţionat că, recent, la ordinul pretorului sectorului Botanica, au fost demontate 15 chioșcuri de la piața de pe strada Cuza Voda, iar acțiuni similare au fost întreprinse şi în sectoarele Râșcani și Centru.

„Florile noastre sunt crescute în Moldova, nu sunt aduse de peste hotare. Iar cea mai mare parte a comercianţilor sunt pensionari şi persoane cu dizabilităţi.  De ce suntem lipsiţi de dreptul la muncă și de veniturile şi aşa mici pe care ni le aduce această afacere?”, se întreabă ea.

Activista şi-a exprimat solidaritatea cu angajații întreprinderii „Modpresa”, care au protestat la Primăria municipiului Chișinău, aflându-se într-o situație similară.

„În toate orașele europene, comerțul stradal cu flori și ziare este ceva normal. De ce nu este așa şi în Moldova?”, se întreabă ea.

În opinia sa, prin asemenea metode distructive de conducere, autorităţile locale distrug micul business.

„Am încercat să-l contactăm pe primarul interimar Ruslan Codreanu, dar fără succes. În cazul în care campania de demontare a chioșcurilor continuă, peste 1.000 de bătrâni și persoane cu dizabilităţi din capitală vor rămâne fără un loc de muncă”, a spus ea.

Pensionara Tatiana Chitoroagă a remarcat că primeşte o pensie de numai 1600 de lei, bani din care nu poate trăi.

„Mă ocup de afacerea cu flori din 1997, am obţinut patenta de întreprinzător, plătesc impozite şi taxele stabilite. Profitul din comerț este foarte mic, dar îmi permite să achit facturile, să cumpăr medicamente. De ce suntem lipsiţi de dreptul la o existență acceptabilă?! Lăsaţi-ne să lucrăm! Vrem și avem dreptul să muncim! Îndemnăm autoritățile să ne asculte, să vadă care sunt nevoile locuitorilor din Chișinău și să vină cu soluţii”, a spus ea, considerând că în rezolvarea problemei trebuie să se implice Parlamentul și Guvernul.

 

Comentarii [ 1 ] Adaugă

  1. 29.01.2019 01:01:18 David
    Clar ca ei nu vor sa platesc impozite.

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.