Reportaje

UN CANDIDAT LA FUNCŢIA DE DEPUTAT ÎN PARLAMENT CONTESTĂ SCHIMBAREA NUMĂRULUI SĂU ÎN BULETINUL DE VOT

14 februarie, 2019
UN CANDIDAT LA FUNCŢIA DE DEPUTAT ÎN PARLAMENT CONTESTĂ SCHIMBAREA NUMĂRULUI SĂU ÎN BULETINUL DE VOT

Candidatul independent la funcţia de deputat în Parlamentul Moldovei din partea Transnistriei, Petru Ursu, contestă schimbarea numărului său în buletinul de vot.

Joi, în cadrul unei conferinţe de presă la agenţia INFOTAG, el a menţionat că, după ce a depus actele pentru înregistrare în termenul stabilit și după ce a colectat numărul necesar de semnături, la 19 ianuarie 2019 a primit certificatul de candidat cu numărul 4.

„Până în februarie, m-am ocupat activ de agitație în rândul locuitorilor din Bender, Tiraspol și raionul Slobozia. Am ascultat cerințele lor, am făcut planuri pentru un viitor politic. Cunosc din prima sursă problemele locuitorilor din regiune, căci am lucrat acolo mai mulți ani ca profesor și avocat. Am tipărit până acum 20 de mii de broșuri și mai multe bannere. Circa 8 mii de broșuri au fost deja distribuite. În toate materialele electorale era scris numărul 4 în buletinul de vot, pentru Petru Ursu. Pe data de 12 februarie, consiliul electoral de circumscripţie nr. 48 a luat decizia cu privire la aprobarea listei finale pentru Transnistria. Și în această listă mi-a fost atribuit numărul 6. În același timp, conform legislației, decizia de modificare a listelor (modificarea numerelor, schimbarea datelor personale ale candidaților) putea fi luată până la 10 februarie. Nu mai târziu. În opinia mea, consider că legislația electorală a fost încălcată de cel puțin trei ori”, a spus candidatul.

El a spus că există și o decizie a instanței judecătoreşti privind aprobarea listei cu șase candidaţi.

„Instanţa a introdus doi candidați noi în ultima zi când se putea face înregistrarea. Apoi ei parcă s-au evaporat. Acum, în circumscripția mea candidează patru persoane. Doar eu sunt candidat independent. Ceilalţi sunt din partea Partidului Socialiştilor, Partidului Democrat și blocului ACUM. Nu am nimic împotriva niciunui candidat din aceste formațiuni. Dar consider că problema schimbării ordinii în buletin este principială. Iar la CEC această schimbare a fost făcută anume pentru partide. Eu nu convin şi nu prezint interes pentru niciun partid, nici pentru autoritățile Moldovei, nici pentru administrația transnistreană. Pentru că, dacă ajung în Parlament, eu nu voi apăra interesele de partid, ci doleanţele cetățenilor simpli din Moldova care trăiesc în Transnistria”, a spus Ursu, subliniind că a contestat decizia consiliului electoral de circumscripţie nr. 48 la CEC.

El susţine că, prin aceste acţiuni, i-au fost aduse pagube materiale în valoare de 50 mii lei.

„Sunt sigur că voi deveni un deputat independent în Parlamentul Moldovei şi voi promova interesele legitime ale pământenilor mei – cetățenii Moldovei care locuiesc în Transnistria”, a promis candidatul.

 

Comentarii [ 2 ] Adaugă

  1. 15.02.2019 12:34:15 Galina
    Nu cred ca el chistiga, chiear daca chistiga el sa fie impreuna cu PDM.
  2. 15.02.2019 12:38:27 Nina
    Poneatno cito mi vse - uceastniki ciujoi igri...

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.