Reportaje

LOCATARII UNUI BLOC DIN SECTORUL RÎŞCANI SUNT NEMULŢUMIŢI CĂ ÎN PREAJMA CASEI SE CONSTRUIEŞTE O NOUĂ CLĂDIRE

02 august, 2019
LOCATARII UNUI BLOC DIN SECTORUL RÎŞCANI SUNT NEMULŢUMIŢI CĂ ÎN PREAJMA CASEI SE CONSTRUIEŞTE O NOUĂ CLĂDIRE
Locatarii unei case de pe strada Nicole Dimo 7/3 din sectorul Rîşcani al capitalei sunt indignaţi faţă de înţelegerile convenite între o companie de construcţii şi primăria Chişinăului.

Vineri, în cadrul unei conferinţe de presă la agenţia INFOTAG, preşedinta comitetului locativ, Tatiana Medelean, a menţionat că firma „Vasigur Grup” construieşte într-un ritm rapid o nouă clădire pe teritoriul scuarului din apropiere.

„Copacii din acest scuar au fost sădiţi de locuitorii caselor din apropiere timp de 40 de ani la rând. Aici erau peste 100 de copaci și arbuști. Aici ne odihneam și ieşeam la plimbare cu copiii. Astăzi, pe acest teren au loc lucrări de construcție. Explicați-mi cum se poate ca pe un teren închiriat pentru o perioadă scurtă să fie construită o clădire pe termen lung?”, se întreabă ea.
   
În cadrul conferinței de presă au vorbit locatarii caselor de pe strada Caragiale 24, Alba Iulia 28, spunând că ei se confruntă cu aceleași probleme.

„În curțile caselor sau în cartierele private, dimineața devreme, apar zeci de oameni cu tehnică și încep să construiască febril un gard. De exemplu, pe strada Caragiale 24, proprietarul unei firme de construcții, un oarecare locuitor al satului Pitușca pe nume Madan a primit permisiunea de a construi o casă mică. Însă se construiește o clădire cu 11 etaje. Iar litigiul cu ei durează din 2012. Aceeași schemă funcţionează și pe strada Alba Iulia 28. A fost acordată autorizaţia de a construi o casă, dar se construieşte un bloc cu opt etaje. Toate aceste nelegiuiri trebuie oprite”, a spus activistul civic.

 

Comentarii [ 2 ] Adaugă

  1. 02.08.2019 03:55:38 Victor
    Asa de activ trebue sa fim noi toti, toate societate moldoveneasca!
  2. 02.08.2019 03:58:21 Sergiu
    Citesc si ascult acest oameni si este clar - la noi statu este corupt si capturat!

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.