Reportaje

LIDERUL „FRONTULUI SALVĂRII MOLDOVEI” CONSIDERĂ CĂ SOCIALIŞTII SUNT IMPLICAŢI ÎN MAFIA IMOBILIARĂ

29 octombrie, 2019
LIDERUL „FRONTULUI SALVĂRII MOLDOVEI” CONSIDERĂ CĂ SOCIALIŞTII SUNT IMPLICAŢI ÎN MAFIA IMOBILIARĂ

Preşedintele Partidului „Frontul Salvării Moldovei”, Marcel Darie, susţine că Partidul Socialiştilor este implicat direct în „construcţiile ilegale din Chişinău”.

Marți, în cadrul unei conferințe de presă la agenţia INFOTAG, el a spus că „numeroasele informaţii lansate în spaţiul public despre presiunea socialiştilor asupra companiilor de construcţii sunt adevărul absolut, la fel ca şi cele despre estorcarea de bani de la agenţii economici în ultimii ani”.

Drept exemplu el a adus cazul din anul 2016 cu construcţia unui bloc locativ pe strada Nicolae Milescu Spătarul, 27.

„Pe atunci eu eram consultantul juridic al subantreprenorului „Pro Invest Construct” şi am avut o întâlnire cu şeful fracţiunii PSRM în Consiliul Municipal, Ion Ceban, pentru a mă convinge că nu avem probleme cu documentaţia. El însă a spus că trebuie să discut cu consilierul Alexandr Odinţov, care era responsabil de aşa chestiuni. Și deși toate documentele erau în regulă, iar construcția era legală, ni s-a spus suma pe care trebuie să o transmitem pentru construcție este de 75 de mii de euro sub forma a trei apartamente”, a spus Darie.

Potrivit lui, „atunci când PSRM a fost refuzat, a început presiunea, pe şantier veneau consilieri municipali și deputați socialiști care împiedicau lucrările, stricau gardurile de protecţie”.

„Am depus o plângere la procuratură. Există două dosare penale pentru huliganism. Dar nici după trei ani acestea nu au fost transmise în judecată. Dosarele sunt blocate și cineva îi apără pe socialiști”, a spus Darie.

El consideră că „toate aceste acțiuni au fost desfășurate sub conducerea lui Ion Ceban” și a îndemnat Procuratura Generală și Ministerul Afacerilor Interne să intervină, „să ridice dosarele și să-i tragă la răspundere pe cei vinovaţi”.

„Tot ceea ce încearcă să prezinte socialiștii ca luptă cu construcțiile ilegale este un spectacol. Rămâne să sperăm că noul primar al Chișinăului se va ocupa de cauza problemelor, dar nu de consecințele acestora”, a spus Darie.

 

Comentarii [ 2 ] Adaugă

  1. 30.10.2019 03:06:16 Vasea
    Probil l-au trimis sa vorbeasca oponentii lui Ceban inainte de alegeri
  2. 30.10.2019 03:07:48 ION
    Din 2016, au trecut trei ani. De ce MARCEL DARIE abia acum abordeaza acest subiect?

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.