Reportaje

ÎN PRIMĂRIA CHIŞINĂU SE AFLĂ O ADEVĂRATĂ MAFIE IMOBILIARĂ – ŞEFUL ASOCIAŢIEI PATRONALE A DEZVOLTATORILOR IMOBILIARI

03 februarie, 2020
ÎN PRIMĂRIA CHIŞINĂU SE AFLĂ O ADEVĂRATĂ MAFIE IMOBILIARĂ – ŞEFUL ASOCIAŢIEI PATRONALE A DEZVOLTATORILOR IMOBILIARI

Autoritățile capitalei trebuie să înceteze lupta cu dezvoltatorii oneşti, să se clarifice mai întâi la ei, căci „adevărata mafie mobiliară se află în Primăria Chișinău, susţine Marcel Darie, președintele Asociației Patronale a Dezvoltatorilor Imobiliari din Moldova, creată recent.

Luni, în cadrul unei conferințe de presă la agenția INFOTAG, el a menţionat că asupra companiilor din domeniul construcțiilor și investițiilor imobiliare se fac presiuni din partea partidelor, societăţii civile, a unor cetățeni și, recent, din partea noii administrații a Chișinăului.

„Primarul Chișinău, Ion Ceban, a lansat acuzaţii în adresa mea şi a întregii ramuri. El a îndemnat dezvoltatorii și constructorii să nu se alăture asociației, să nu meargă prin instanțe și să fie atenți în acțiunile lor, pentru că, în caz contrar, vor fi pedepsiți. Tribuna primăriei nu trebuie să fie folosită pentru acuzațiile și dezamăgirile personale ale domnului Ceban”, a spus Darie.

Potrivit lui, bugetul industriei construcțiilor în Moldova depăşeşte de patru ori cheltuielile anuale ale municipiului Chișinău. Anual sunt vândute 22 de mii de apartamente în valoare de $800 mil., bani investiţi în capitală de către cetățeni și companii. De aceea, asociația a fost creată pentru dialog cu autoritățile, dar nu pentru a lupta cu Ceban.

„În rândul cetățenilor se vehiculează că există o oarecare mafie imobiliară, formată din companii care, contrar tuturor normelor, ridică ilegal clădiri în Chișinău. Această percepție nu are niciun temei juridic, cu excepția unor cazuri rare”, consideră președintele.

În octombrie anul trecut, la o conferință de presă la agenția INFOTAG, Marcel Darie, în calitate de președinte al Partidului „Frontul Salvării Moldovei”, a acuzat Partidul Socialiştilor de „implicare în construcțiile ilegale din Chișinău”. Potrivit lui, „numeroasele informaţii lansate în spaţiul public despre presiunea socialiştilor asupra companiilor de construcţii sunt adevărul absolut, la fel ca şi cele despre estorcarea de bani de la agenţii economici în ultimii ani”.

 

Comentarii [ 7 ] Adaugă

  1. 03.02.2020 04:37:13 Alexei
    Despre asta multe lumea stie si vorbeste in mod neoficial!
  2. 03.02.2020 04:38:39 Grigore
    Interesant cu moneda sa raspunde primar general dl Ceban Ion?
  3. 03.02.2020 04:41:59 Ivan
    Oceni smeloe, odnaco, zaeavlenie i protiv Iona Cebana.
  4. 04.02.2020 01:16:38 Zosim
    Clar lucru ca exzista si coruptia in primaria Chisinau...
  5. 05.02.2020 05:16:30 Nicoleta
    Am ipresie ca acest om este un candidat viitor pentru fotoliu primar general...
  6. 06.02.2020 12:17:26 Vladut
    Ce pozitia are dl Darie - argumentate si dreapta!
  7. 17.02.2020 04:42:16 Alex
    Darie Marcel mai bine mergeți şi finalizați si acele 16 Mansardele nefinalizate de Dorin Darie din 2011 şi veți primi autorizatie prelungitâ

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.