Reportaje

CONDUCEREA „AIR MOLDOVA” SOLICITĂ STATULUI „SĂ NU IMPLICE COMPANIA ÎN CONFLICTE POLITICE”

19 mai, 2020
CONDUCEREA „AIR MOLDOVA” SOLICITĂ STATULUI „SĂ NU IMPLICE COMPANIA ÎN CONFLICTE POLITICE”

Compania „Air Moldova” solicită insistent autorităților centrale ale Moldovei să nu o implice în conflictele politice, ci să ofere posibilitatea de a depăși destoinic criza economică care a apărut în contextul epidemiei de coronavirus.

Marți, în cadrul unei conferinţe de presă la agenţia INFOTAG, directorul comercial al companiei, Iurie Cramarenco, a menţionat că businessul în domeniul aviației „trece astăzi peste tot printr-o perioadă dificilă”.

„Nu mai avem zboruri de câteva luni. Au rămas doar cursele charter. Viitorul businessului în domeniul aviației este incert. Creşte numărul companiilor care anunţă faliment. Dar „Air Moldova” nu intenționează să renunțe la obligațiile sale față de parteneri. A fost luată decizia de a achita datoriile faţă de Autoritatea Aeronautică Civilă, aeroport, furnizorii de combustibil, „Avia-Invest” și alții. Un rol important în această decizie a managerilor „Air Moldova” a avut şi obligația de a plăti salariile personalului companiei în număr de 450 de persoane. Am căutat resurse de împrumut. Am luat un credit de la o bancă rusă”, a spus el.

Potrivit managerului, suma de 2 milioane de euro, care a ajuns pe conturile companiei, este „o tranzacție absolut legală”, iar „expeditorul și beneficiarul banilor sunt de încredere”.

„Însă după ce banii au ajuns pe cont la una dintre băncile comerciale din Republica Moldova, s-a constatat că serviciile speciale trebui să studieze „originea” lor. Este vorba de o tranzacţie absolut transparentă. Avem toate documentele, banii sunt în cont. Potrivit informaţiilor din presă și zvonurilor din societate, ne-am dat seama că am ajuns în centrul unui conflict politic. Avem o mare rugăminte către stat: Nu ne implicați. Oferiți companiei posibilitatea să iasă destoinic din criza profundă și să lucreze în continuare! Suntem conștiincioși în angajamentele noastre. Compania a reacţionat la comanda statului și a participat la repatrierea conaţionalilor noștri în perioada coronavirusului. Vrem să ne îndeplinim obligațiile față de partenerii și creditorii noștri. Vă rugăm să nu implicați compania „Air Moldova” în jocurile cu businessul”, a subliniat Cramarenco.

 

Comentarii [ 2 ] Adaugă

  1. 20.05.2020 01:24:37 Ivan
    Hlopti, nado vernuti companiu gosudarstvu i basta!
  2. 20.05.2020 01:33:53 Efim
    Dl Cramarenco are dreptate, asa si este!

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.