Reportaje

"AVIA-INVEST" A ACHITAT DATORIA FAŢĂ DE AUTORITATEA AERONAUTICĂ CIVILĂ

21 mai, 2020
"AVIA-INVEST" A ACHITAT DATORIA FAŢĂ DE AUTORITATEA AERONAUTICĂ CIVILĂ

Compania "Avia-Invest", care este concesionarul Aeroportului Internaţional Chişinău, a achitat datoria de 22,6 mil. lei faţă de Autoritatea Aeronautică Civilă (AAC). Anunţul a fost făcut miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, de directorul companiei, Boris Salov.

"Prin urmare, nu există motive legale pentru desfăşurarea procedurii de insolvabilitate a "Avia-Invest" ", a spus el, menţionând că întâlnirea cu executorul judecătoresc nu a avut loc "din motive necunoscute".

Potrivit lui, acest lucru sugerează că "executorul şi alţi participanţi la această comandă nu ştiu ce să facă în această situaţie".

Managerul a atras atenţia asupra faptului că "Avia-Invest" a achitat datoria în termenul prevăzut de lege pentru executarea benevolă a obligaţiilor de datorie.

"Avem o mulţime de întrebări faţă de oficialii moldoveni. Cum pot declara ei că Moldova are un climat investiţional bun, atunci când, după moftul unei persoane, chiar şi care ocupă una dintre cele mai înalte funcţii, au loc procese care nu pot fi numite legale", a spus Salov.

Potrivit avocatului Victor Panţîru, termenul pentru întocmirea avizului privind provenienţa a circa 4 mil. euro pe conturile "Avia-Invest", care au fost blocate prin hotărâre judecătorească, expiră până la sfârşitul zilei de joi, 21 mai.

"Sperăm că CNA se va pronunţa pe marginea provenienţei acestor bani, care vor fi întorşi companiei. Aceşti 4 milioane de euro vor fi folosiţi pentru proiecte de modernizare a aeroportului", a explicat juristul.

Prim-ministrul Ion Chicu a reacţionat pe reţelele sociale la plata datoriei.

"Investitorul a înţeles că datoria faţă de stat trebuie achitată. Nu suntem în iulie 2019 şi reeşalonări de plăţi la stat nu ai cum să obţii. Am fost informat că datoria de circa 22 mil. lei faţă de Autoritatea Aeronautică Civilă a fost achitată astăzi. Este un lucru bun. Sperăm că tot aşa de rapid vor fi achitate acele circa 10 mil. lei restanţe la plata impozitelor şi taxelor la buget", a scris premierul.

Luni, autorităţile Moldovei au anunţat despre rezilierea contractului cu "Avia-Invest" prin insolvabilitate şi returnarea aeroportului în gestionarea statului.

 

Comentarii [ 7 ] Adaugă

  1. 21.05.2020 04:25:44 Elena
    Investitorii stiu ca ei nu sa perd nici un caz...
  2. 21.05.2020 04:28:14 Petr
    Vse pravilino, davno pora ostaviti Sora s nosom... i vseh teh, cto emu v Moldove poveril.
  3. 21.05.2020 04:29:48 Eva
    Ei au o sute de procente dreptate...
  4. 22.05.2020 05:59:22 Evelina
    Statu incalca legea!!!
  5. 22.05.2020 06:03:16 Svetlana
    Cu dinsii aeroport este atractiv si comfort pentru pasageri... Nu este corect hotarore guvernu.
  6. 24.05.2020 04:05:05 Лоренцио
    КАак молдаване не могут взять в толк, что есть международная мафия, вот наш аэропорт и попадает под ее защиту, поэтому мы отъемом концессии мало что можем выигарть, если не сказать, что просто потеряем, как потеряли на примере с Цопами, которые приватизировали 50% Аир Молодва, с гостиницей "Дачия", с компанией Платона из Украины, которая нам якобы поставляла электроэнергию...
  7. 24.05.2020 04:06:46 Индиго
    Почему молчит Лазэр Валериу, у него же заготовлены убийственные аргументы в пользу концессии аэропорта?

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.