Reportaje

AVOCATUL MIHAI CORJ CONSIDERĂ CĂ AUTORITĂȚILE „ÎMPIEDICĂ ÎN MOD CONȘTIENT PROMOVAREA INIȚIATIVEI POPORULUI DE A SCHIMBA CONSTITUȚIA”

16 decembrie, 2020
AVOCATUL MIHAI CORJ CONSIDERĂ CĂ AUTORITĂȚILE „ÎMPIEDICĂ ÎN MOD CONȘTIENT PROMOVAREA INIȚIATIVEI POPORULUI DE A SCHIMBA CONSTITUȚIA”

Președintele Grupului de inițiativă pentru revizuirea Constituției Moldovei, Mihai Corj, consideră că autoritățile „împiedică în mod deliberat avansarea inițiativei populare de modificare radicală a Legii fundamentale a țării”.

Doctorul în drept Corj, care conduce Institutul de Creaţie Legislativă Lex Scripta, a declarat joi într-o conferință de presă de la INFOTAG că, de mai bine de patru luni, proiectul de lege al grupului, care a trecut prin dezbateri publice, stă inactiv în Ministerul Justiției din iulie 2020.

"Trebuia să ni se ofere o opinie cu privire la proiectul de lege privind modificările la Constituție. Dar au trimis o scrisoare în care era indicat faptul că aceasta este doar o "opinie". Prin urmare, ei nu dau curs documentului, în cadrul preşedinţiei a fost creată o comisie pentru revizuirea Constituției", a spus Corj.

El crede că activitățile sale sunt o piedică pentru cei care conduc în prezent statul.

"Politicienii înființează întotdeauna unele comisii dintr-un anumit motiv sau pentru anumite evenimente, e exemplu, cum ar fi alegerile. Iar când alegerile se sfârşesc, acestea nu mai este interesante", crede Corj.

El a afirmat că „o revizuire radicală a Constituției ar putea fi transformată în idee națională, care ar uni păturile largi ale societății moldovenești, indiferent de punctele de vedere politice și de limbajul de comunicare”.

Potrivit avocatului, Constituția Republicii Moldova trebuie reformată.

„Este evidentă nevoia de a reduce numărul de membri ai parlamentului de la actualii 101, de exemplu, la 71. Prima cifră a fost stabilită de mai bine de 30 de ani, când populația țării era de 4,3 milioane de cetățeni. Acum suntem aproximativ 2,7 milioane de persoane. Trebuie să reducem numărul „slujitorilor poporului”, a spus Corj.

 

Comentarii [ 5 ] Adaugă

  1. 16.12.2020 05:19:38 Nichifor
    Ce a spus dl Corj este afavarul!
  2. 16.12.2020 05:22:11 Victor
    Acum dl Dodon deja nu vorbeste despre refoma chind el a perdut.
  3. 18.12.2020 06:58:31 Efrosinia
    Am impresie ca numai dl Corj are grija in Moldova ce sa priveste Constitutia RM. El sa demonstreaza zece ani la rind.
  4. 18.12.2020 07:33:32 Onisim
    Dl Corj totdeauna stie ce face si de ce face anuma asa.
  5. 19.12.2020 10:41:55 Janet
    Sa vada departe ca acest om are cunostinta profunda, este expert care stie bine despre ce el spune.

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.