Reportaje

GRUPUL HORUS: ACȚIUNILE AUTORITĂȚILOR FAŢĂ DE LUCRĂRILE DE LA TERMOELECTRICA POT PREJUDICIA GRAV IMAGINEA MOLDOVEI

15 aprilie, 2022
GRUPUL HORUS: ACȚIUNILE AUTORITĂȚILOR FAŢĂ DE LUCRĂRILE DE LA TERMOELECTRICA POT PREJUDICIA GRAV IMAGINEA MOLDOVEI

Acțiunile autorităților cu privire la contractul de muncă la Termoelectrica ar putea amenința Moldova cu pierderea imaginii în ochii partenerilor de dezvoltare.

Într-o conferință de presă susţinută la sediul agenției Infotag, Mihai Godea, directorul Direcției dezvoltare Horus, a declarat că compania s-a pomenit într-o situație ciudată după ce a câștigat licitația și a semnat un contract pentru modernizarea a două unități electrice ale CET Chișinău.

El spune că după ce contractul a fost semnat pe 8 aprilie, reprezentanții guvernului au spus că urmează să anuleze rezultatele tenderului. Însă compania nu a primit o înştiinţare oficială, astfel că, de fapt, contractul continuă să fie în vigoare.

„Problema este că membrii guvernului vorbesc despre această problemă în presă. Am aflat din presă că problema lucrărilor de reparații va fi discutată la o ședință a Consiliului suprem de securitate (CSS). Acum, originalul contractului se află la CSS (Administrația prezidențială - „I.”) și nu putem obține o garanție a executării contractului (un document obligatoriu pentru a începe executarea lucrărilor - „I.”), deoarece banca solicită originalul pentru aceasta. Nu ne interesează lupta politică. Ne dorim ca relațiile noastre cu autoritățile să rămână într-un plan pur legal și economic”, a spus Godea.

El a subliniat că Horus acționează în conformitate cu regulamentul și normativele Băncii mondiale (care a acordat un împrumut de 13 milioane de euro pentru lucrări) și le solicită autorităților să facă același lucru, întrucât acțiunile lor actuale pot dăuna imaginii Republicii Moldova.

 

Comentarii [ 5 ] Adaugă

  1. 15.04.2022 04:16:05 Ana
    Ce face interes mare?
  2. 15.04.2022 04:18:01 Alexei
    De ce tace acum dl Spine, deja nu este atit de categoric.
  3. 16.04.2022 02:54:13 Fima
    La Strasburg si punctu!!!
  4. 18.04.2022 04:05:38 Nina
    Dl Godea are 100 de procente dreptate!
  5. 23.03.2023 05:28:34 LanceaLuiHoriaSus
    Straniu, de ce administrația prezidențială a dorit anume contractul original și nu o copie? Nici nu se ia nici o decizie,nici executarea contractului nu poate demara. O bilă neagră administrației prezidențiale.

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.