Reportaje

UN GRUP DE STUDENŢI NIGERIENI A SEMNALAT ÎNCĂLCĂRI ALE DREPTURILOR OMULUI ÎN INSTITUȚIILE DE ÎNVĂȚĂMÂNT SUPERIOR DIN MOLDOVA ȘI A FĂCUT APEL LA AUTORITĂȚI SĂ INTERVINĂ

31 martie, 2023
UN GRUP DE STUDENŢI NIGERIENI A SEMNALAT ÎNCĂLCĂRI ALE DREPTURILOR OMULUI ÎN INSTITUȚIILE DE ÎNVĂȚĂMÂNT SUPERIOR DIN MOLDOVA ȘI A FĂCUT APEL LA AUTORITĂȚI SĂ INTERVINĂ

Un grup de studenți nigerieni au semnalat încălcări ale drepturilor omului și acte de corupție în două universități din Republica Moldova în care studiază și au solicitat autorităților să intervină, deoarece „viețile lor pot fi în pericol”.

La o conferință de presă susţinută la agenția „INFOTAG”, studentul Akande Idri a spus că „este vorba despre Universitatea de studii politice și economice europene (USPEE) și Universitatea americană din Moldova (American University Moldova)”.

Potrivit studentului, „cetăţeanul nigerian şi moldovean Ugbo Johnbull, care a fost numit recent colaborator academic la Universitatea americană şi la USPEE, atrage nigerieni să studieze în Moldova”, apoi „regulile se schimbă în timpul jocului, studenţii fiind obligaţi să achite ilegal plăţi care pot fi de la 700 până la câteva mii de euro. Elevii susțin că primesc doar instruire formală, nu reală, locuiesc în condiții proaste, li se cer în mod constant bani sub pretexte nefondate.

Studentul Ezeike Chukwuemeka Nathaniel a spus că „dacă solicitările nu sunt satisfăcute, urmează amenințări, inclusiv cu deportarea”. Potrivit acestuia, „studenții nigerieni sunt expulzați fără motiv și există mai mult de zece cazuri de deportare forțată”.

Studenţii susțin că au dovezi ale faptelor de corupție comise de aceste persoane. Declarația lor a fost sprijinită de Uniunea nigeriană din Moldova (Nigeria union of Moldova).

*Agenția INFOTAG acordă dreptul la replică administrațiilor instituțiilor de învățământ sus-menționate.

 

Comentarii [ 4 ] Adaugă

  1. 31.03.2023 05:48:07 David
    V eyo slojno poveriti!
  2. 31.03.2023 05:50:57 Fima
    Saracii boetii fin Nigeria...
  3. 03.04.2023 01:58:17 Elena
    Oni popali cac cur vo schi!!!
  4. 04.04.2023 04:56:47 Олег
    din ce stiu ,toti 4 studenti sunt exmatriculati pentru neprezenta la ore si calitate slaba a studiilor, nu ?

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.