Reportaje

FESTIVALUL INTERNAȚIONAL AL ŞCOLILOR DE TEATRU ȘI FILM CLASSFEST 2023 VA AVEA LOC LA CHIȘINĂU PE 20-24 NOIEMBRIE

17 noiembrie, 2023
FESTIVALUL INTERNAȚIONAL AL ŞCOLILOR DE TEATRU ȘI FILM CLASSFEST 2023 VA AVEA LOC LA CHIȘINĂU PE 20-24 NOIEMBRIE
În perioada 20-24 noiembrie, la Chișinău se va desfășura al XII-lea Festival internațional al şcolilor de teatru și film Classfest.

Unul dintre organizatorii festivalului, Svetlana Ţîrţău, a declarat vineri, într-o conferință de presă la agenția „INFOTAG”, că de această dată festivalul este dedicat artei cinematografice.

„Va permite nu doar demonstrarea operelor autorilor moldoveni și străini, ci și realizarea unui schimb de experiență care va ajuta la formarea tinerilor cineaști. Festivalul va contribui la promovarea, dezvoltarea și originalitatea creativității tinerilor regizori, cineaști, producători de film și televiziune”, a menționat ea.

Festivalul va reuni reprezentanți ai următoarelor școli de film din Chișinău: Institutul de stat de teatru și cinematografie (Erevan, Armenia); Școala de film și ştiințe audiovizuale - ESCAT (Tours, Franța); Universitatea de televiziune și film - HFF (München, Germania); Universitatea de stat de teatru și cinema „Shota Rustaveli” (Georgia); Academia de arte frumoase (Florenţa, Italia); Școala națională de film, televiziune și teatru (Lodz, Polonia), Universitatea națională de teatru și cinematografie (România); Academia de muzică, teatru și arte plastice (Chișinău, Moldova).

Pe parcursul festivalului vor fi prezentate peste 70 de lungmetraje, documentare și animații, urmate de discuții. Participanții la festival vor urma cursuri de master-class coordonate de regizori din România și Germania.

Ceremonia de deschidere a ClassFest 2023 va avea loc pe 20 noiembrie, la orele 18:30, la Centrul ARTCOR pentru dezvoltarea industriilor creative (str. 31 August 1989, nr. 137).
 

 

Comentarii [ 1 ] Adaugă

  1. 17.11.2023 05:11:14 Grigore
    Toti trebue se participam la ClassFest!

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.