Reportaje

CAMERA DE COMERȚ ȘI INDUSTRIE MOLDOVA-CHINA INVITĂ OAMENII DE AFACERI LA EXPOZIȚIA CHINA (POLAND) TRADE FAIR 2023

17 noiembrie, 2023
CAMERA DE COMERȚ ȘI INDUSTRIE MOLDOVA-CHINA INVITĂ OAMENII DE AFACERI LA EXPOZIȚIA CHINA (POLAND) TRADE FAIR 2023
Camera de Comerț și Industrie Moldova-China invită oamenii de afaceri din R.Moldova să participe la cea mai mare expoziție a producătorilor chinezi din Europa, China (Poland) Trade Fair 2023, care va avea loc la centrul expozițional Ptak Warsaw Expo în perioada 29 noiembrie - 1 decembrie.

 Președintele Camerei de Comerț și Industrie Moldova-China, Boris Foca, a declarat, în cadrul unei conferințe de presă organizate la agenția INFOTAG, că participanții la expoziție vor avea o oportunitate unică de a stabili contacte directe cu producătorii de mobilă pentru casă, cadouri, textile și produse textile, echipamente electronice și electrocasnice, precum și produse gastronomice.

”Un avantaj important și incontestabil al expoziției este faptul că aceasta se va desfășura în Polonia, la o distanță nu foarte mare de RM. Practic în vecinătatea noastră, peste 500 de companii renumite din China vor oferi o gamă largă de produse de calitate înaltă. La expoziție vor participa, de asemenea, companii și cumpărători din Europa. Un aspect important îl constituie faptul că multe companii chineze au fabrici și uzine în Europa, astfel nu este necesară deplasarea în China pentru a le vedea mostrele,” a spus Boris Foca.

Președintele Camerei de Comerț și Industrie Moldova-China a menționat că formarea grupului de participanți la expoziție a început deja, iar instituția pe care o reprezintă va oferi toată asistența juridică necesară, precum și servicii de consultanță în procesul de negocieri care vor avea loc în cadrul uneia dintre cele mai mari expoziții din Europa.

Boris Foca a făcut, de asemenea, bilanțul participării la evenimentele expoziționale organizate în toamna anului curent în China.

”La aceste expoziții au participat peste 35 de companii naționale, reprezentanții cărora au avut întâlniri fructuoase și productive cu administratorii Zonelor Economice Libere din China și cu reprezentanții rezidenților acestor zone. Au fost încheiate contracte și semnate acorduri de cooperare economică și de parteneriat. Astfel de evenimente elimină "lanțul intermediarilor" și pune antreprenorii moldoveni față în față cu partenerii chinezi și europeni. Zeci de evenimente expoziționale ne așteaptă în 2024, ceea ce înseamnă că reprezentanții businessului moldovenesc voi avea noi oportunități de a-și prezenta mărfurile pe piața chineză aflată în creștere,” a spus Boris Foca.

În cadrul aceleiași conferințe, Simeon Blându, secretarul executiv al Camerei de Comerț și Industrie Moldova-China, a vorbit despre pregătirile pentru expoziția China Global Trade Expo.

”Camera de Comerț și Industrie Moldova-China finalizează formarea grupului care va participa la expoziția China Global Trade Expo. Aceasta va avea loc în perioada 23-27 noiembrie la Hangzhou. Grupul include reprezentanți a opt companii care activează în domeniul tehnologiilor digitale, software și WEB-design, comerț electronic și alte segmente ale viitorului digital,” a spus Simeon Blându.

Comentarii [ 6 ] Adaugă

  1. 17.11.2023 05:07:52 Lidia
    Dorinta de participa la expozitii inca nu este innalta din pacate.
  2. 17.11.2023 05:09:17 Nicolae
    Acest mult stimate domn totdeauna are solutiile pentra oameni de afaceri, ce eu am observat deja demult timp.
  3. 17.11.2023 05:13:06 Elena
    Eu stiu ca o sa fie mai usor anume atunci chind pala se aiba undeva 100 de participanti, care doresc se viziteze China si se construeste relatiile directe cu partenerii din Cnina.
  4. 17.11.2023 05:17:42 Leonid
    Dina pacate, noi in Moldova nu prea avem ce se propunem pentru piata uriease din China...
  5. 18.11.2023 03:54:23 Galina
    Dl Boris Foca face bine si pentru agentii economice si pentru Moldova.
  6. 18.11.2023 03:56:35 Richeard
    Imi pla cum pozitoneaza palata dl Blindu, asa este corect si bine!

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.