Reportaje

SOCIALIȘTII RESPING DECLARAȚIILE LUI RENATO USATÎI, CARE „POT FI FOLOSITE CA PRETEXT PENTRU FABRICAREA UNOR DOSARE PENALE”

22 noiembrie, 2023
SOCIALIȘTII RESPING DECLARAȚIILE LUI RENATO USATÎI, CARE „POT FI FOLOSITE CA PRETEXT PENTRU FABRICAREA UNOR DOSARE PENALE”
Socialiștii (PSRM) resping categoric declarațiile liderului Partidului nostru, Renato Usatîi, care, în opinia lor, „pot fi folosite ca pretext pentru fabricarea unor dosare penale”. Într-o conferinţă de presă susţinută la „INFOTAG”, acest lucru l-au aformat președintele organizației teritoriale a PSRM din Bălți, consilierul municipal Maxim Moroșan, adjunctul acestuia Serghei Gramma, consilierul municipal și fostul ministru al Afacerilor Interne, Pavel Voicu.

Aceștia au respins categoric declarațiile făcute cu o zi înainte de Renato Usatîi cu privire la implicarea mai multor reprezentanți ai Partidului socialiştilor în infracţionalitatea organizată și traficul de droguri, calificându-le drept „nefondate”.

„Aceasta se face pentru a-i denigra pe oponenții politici. Consider că discursul lui Usatîi de ieri este un semnal pentru organele de drept să-și dezlege mâinile și să înceapă arestările, perchezițiile și fabricarea dosarelor penale împotriva mea și a anturajului meu. Nu voi fi surprins dacă, în viitorul apropiat, eu și colegii mei, pe baza declarațiilor false ale lui Usatîi, vom fi percheziționați, în urma cărora pot fi găsite diverse substanțe interzise și obiecte care au fost plantate. Să pună presiune asupra mea, ca asupra unui politician începător promițător”, a declarat Moroşan.

El a subliniat că „n-a fost niciodată tras la răspundere penală și n-a figurat în nicio anchetă penală nici pe teritoriul Moldovei, nici pe teritoriul Rusiei”.

El mai crede că „în circul de ieri, sub pretextul unui briefing, Renato Usatîi a vorbit suficient cât pentru câteva dosare penale și administrative împotriva sa , inclusiv pentru spionaj și trădare de stat, dacă el însuși susține personal că în timpul activităților sale în Moldova a interacționat cu serviciile de informații ale Federației Ruse, executând instrucțiunile oficialilor de rang înalt ai serviciilor speciale ruse”.

Moroşan a promis că va lansa în curând „înregistrări audio și video suplimentare care confirmă interacțiunea lui Usatîi cu elemente criminale”.

 

Comentarii [ 2 ] Adaugă

  1. 23.11.2023 10:47:46 Corneliu
    Este mare pacat ca dl Morosan a perdut la Balti...
  2. 23.11.2023 10:48:39 Malai
    Ce are dl Usatii cu dl Caramalac de la Moscova?

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.