Reportaje

UN VETERAN AL CONFLICTULUI TRANSNISTREAN DE MAI MULT DE 18 ANI NU-ŞI POATE RECUPERA MAȘINA, CONSIDERÂND CĂ ACEASTA A FOST „FURATĂ DE FUNCŢIONARI CORUPȚI”

23 noiembrie, 2023
UN VETERAN AL CONFLICTULUI TRANSNISTREAN DE MAI MULT DE 18 ANI NU-ŞI POATE RECUPERA MAȘINA, CONSIDERÂND CĂ ACEASTA A FOST „FURATĂ DE FUNCŢIONARI CORUPȚI”
Un veteran al conflictului transnistrean, președintele organizației de veterani „Maica îndurerată”, Nicolae Besedovschi, nu reuşeşte să-și recupereze mașina de mai bine de 18 ani, considerând că aceasta i-a fost „furată de funcţionari corupți”. Joi, la o conferință de presă la agenția „INFOTAG”, el a povestit că în 2005 aducea în ţară un autoturism, pentru care „vameșii i-au cerut mită în jur de 1.500 de euro, pe care a refuzat să o dea”.

„Motivul oficial al interzicerii importului mașinii a fost vârsta acesteia. Mașinile mai vechi de 10 ani nu pot fi importate în Moldova. Ofițerii vamali au declarat că microbuzul a fost produs în 1994”, a spus veteranul.

Potrivit lui Besedovschi, mașina a fost produsă în 1995. I s-a propus să „rezolve problema” în schimbul unei mite, dar a refuzat și acum este nevoit să lupte pentru bunul său.

Fostul angajat al Ministerului Afacerilor Interne consideră că „funcționari corupți au fost infiltrați în toate instituţiile superioare și structurile guvernamentale, jefuind concetățenii care  suportă acest fapt cu supunere”.

„Cu cine numai nu m-am întâlnit în toți acești ani de peregrinări prin instanțe... Prim-miniștri și miniștri de interne, deputați. La cine numai nu m-am adresat. Încă mai fac apel la președinta și comandantul suprem Maia Sandu, la președintele Parlamentului, Igor Grosu, și la premierul Dorin Recean – ajutaţi-mă, opriți-i pe funcționarii corupți. Cum să permiteţi să fie tratat astfel un veteran în țara pe care o conduceţi?”, se întreabă Besedovschi.

El spune că istoria sa personală arată atitudinea față de toți cei care au fost în tranșee în 1992, apărând suveranitatea și independența Republicii Moldova.

„Ceea ce mi se întâmplă cu mine și cu proprietatea mea este o atitudine rușinoasă față de veterani. Despre ce stat de drept și despre ce justiție echitabilă putem vorbi astăzi în Moldova?” se întreabă veteranul, care consideră că „sub orice guvernare, indiferent de partide, Moldova și cetățenii săi sunt implicați în corupție”.

 

Comentarii [ 3 ] Adaugă

  1. 23.11.2023 06:52:55 Serafim
    Saracu acest om, cum dupa asta el fie care luna plateste impozite la stat?y
  2. 23.11.2023 06:56:38 Felix
    Asa ceva este o rusine mare pentru statu nostru!
  3. 08.12.2023 01:13:02 STEVE WILSON LOAN FIRM
    AI NEVOIE DE UN IMPRUMAT? NU PĂSTRAȚI POVRA FINANCIARĂ PENTRU DVS. CONTACTAȚI-NE ACUM PENTRU ORICE FEL DE IMPRUMUTUL LA O DOBÂNDĂ MICĂ DE 2%. E-mail< stevewilsonloanfirm@gmail.com, Whatsapp +393481703911, LINE ID:3091140693

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.