Reportaje

PROPRIETARUL UNUI CENTRU DE OFICII DIN CHIŞINĂU CREDE CĂ ESTE SUPUS PRESIUNILOR DIN CAUZA PRETENŢIILOR NEFONDATE ALE UNEI VECINE

08 decembrie, 2023
PROPRIETARUL UNUI CENTRU DE OFICII DIN CHIŞINĂU CREDE CĂ ESTE SUPUS PRESIUNILOR DIN CAUZA PRETENŢIILOR NEFONDATE ALE UNEI VECINE
Proprietarul unui centru de oficii din sectorul Râșcani al oraşului Chișinău, Ghenadie Bîlbu, consideră că este supus unor presiuni din cauza pretențiilor nefondate ale vecinei sale din preajmă, Elena Buga. El a declarat vineri, la o conferință de presă susţinută la agenția „INFOTAG”, că a cumpărat lotul de teren în 2015 „și a decis să obțină acordul vecinilor pentru a începe lucrul”.

„Dar ca răspuns la această solicitare, Buga i-a cerut să cumpere o casă de alături de cumetrul ei. Şi încă la preț dublu. Mi s-a spus la primărie că nu am nevoie de nicio permisiune dacă încep lucrările, retregându-mă cu trei metri în interiorul lotului. Aşa şi am procedat. Buga a fost teribil de supărată de acest lucru și a început să depună plângeri în instanțe. A existat un apel telefonic de la nepotul ei, care s-a prezentat ca procuror. Pe lângă procese, au mai fost plângeri de la Buga către Inspectoratul pentru construcții, la guvern, și procuratură. Reprezentanții lor au tot venit și au constatat că nu există încălcări. Toate instanțele au pus punct: nu există încălcări. Am ajuns până la Curtea supremă de justiție”, a spus Bîlbu.

Totuși, potrivit acestuia, în baza deciziei Inspectoratului pentru construcții despre „presupuse încălcări”, inspectorul de la pretura Râșcani, Tudor Ralea, a întocmit un protocol privind demolarea imobilului. În acest sens, există o decizie a Curții de apel (CA) Chișinău de demolare a clădirii, iar lucrările de finisare au fost suspendate.

„Această decizie a CA a fost luată pe baza unor informaţii false, fără expertiză juridică, fără a ține cont de avizul direcţiei de arhitectură al primăriei, care consideră că clădirea cu patru nivele a fost ridicată fără încălcări și cu pachetul necesar de documente. Ni se spune constant că Moldova urmează calea integrării europene și că schemele de corupție sunt imposibile în țara noastră. Dar iată că este pe faţă presiunea și șantajul din partea unei persoane private cu „legături”. Iar noi mai mult de opt ani n-am reușit să ne începem activitatea în propriul nostru centru de oficii. De fiecare dată când merg acolo, locuitorii vigilenți ai casei care-i aparține lui Buga sună la poliție”, a spus Bîlbu.

 

Comentarii [ 3 ] Adaugă

  1. 08.12.2023 05:23:43 Ion
    De ce nu luati pararea dl Ion Ceban?
  2. 08.12.2023 05:28:27 Petrea
    Situatia de loc nu este simla...
  3. 08.12.2023 05:42:01 Nina
    Socot ca dl Ghenadie Bîlbu are dreptate.

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.