Reportaje

MAMELE LUI OLEG STOIAN ȘI SERGHEI SEBASTIAN CONSIDERĂ CĂ FIII LOR AU FOST CONDAMNAŢI PE NEDREPT

11 decembrie, 2023
MAMELE LUI OLEG STOIAN ȘI SERGHEI SEBASTIAN CONSIDERĂ CĂ FIII LOR AU FOST CONDAMNAŢI PE NEDREPT

Mamele bălțenilor Oleg Stoian și Serghei Sebastian consideră că fiii lor au fost condamnați pe nedrept, iar în analiza cazurilor instanța din Edineț a comis numeroase încălcări de procedură.

La o conferință de presă la „INFOTAG”, susţinută luni, Inga Stoian a spus că „în 2019, principala mărturie împotriva fiului ei a fost dată de fostul său coleg de clasă Vladislav Ucraineţ, care este bolnav de schizofrenie și a suferit o accidentare la cap încă în copilărie”.

„Fiul meu a semnalat imediat acest detaliu și a cerut, de asemenea, să se verifice registrul  corespondenței sale cu soția sa printr-o rețea de socializare. Pe baza acestuia, a fost de fapt posibil să se stabilească că el n-a fost prezent fizic la locul crimei de care a fost acuzat. Dar procurorul pe dosar, Igor Gherasim, a aruncat registrul tipărit. Și ambele declarații au dispărut din dosar. Martorii crimei susțin că victima a fost sugrumată de bărbați puternici, de înălțime medie, care vorbeau limba moldovenească. Fiul meu este înalt și nu cunoaşte limba”, a spus Inga Stoian.

Atât Inga Stoian, cât și mama lui Serghei Sebastian, Elena, subliniază abuzurile comise de poliție, „care a efectuat percheziții de mai multe ori fără martori”.

„În același timp, ei au rupt plintele de la pereți, iar o parte din obiectele confiscate – telefoane și bani – au dispărut pur și simplu. În povestea cu Serghei Sebastian, el a fost inițial arestat și apoi eliberat. Au venit din nou șase luni mai târziu. L-au acuzat de două tâlhării, însă doar una a figurat în dosar și i-au dat opt ani”, a spus Elena Sebastian.

Mamele au menţionat că fiii lor au copii mici. Ele au făcut apel la autoritățile moldovenești și la autoritățile competente să „se clarifice cu dosarele penale împotriva rudelor lor”, care au fost „condamnate ilegal, inclusiv la 25 de ani de închisoare”.

 

Comentarii [ 3 ] Adaugă

  1. 12.12.2023 02:42:48 Eva
    Este destul de comlicate situatia.
  2. 12.12.2023 02:47:25 Viorica
    Este regretabil tot ce sanpamolat la Balti...
  3. 12.12.2023 04:13:15 Zosim
    Cum vedem, sunt prea multe intrabari aici.

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.