Reportaje

PREŞEDINTELE CCI MOLDOVA-CHINA: ANUL CARE SE ÎNCHEIE A FOST COMPLICAT, DAR PRODUCTIV

20 decembrie, 2023
PREŞEDINTELE CCI MOLDOVA-CHINA: ANUL CARE SE ÎNCHEIE A FOST COMPLICAT, DAR PRODUCTIV

Președintele Camerei de comerț și industrie (CCI) Moldova-China, Boris Foca, apreciază că „anul 2023 a fost dificil, dar productiv și a dat speranță pentru viitor”.

Miercuri, într-o conferință de presă la agenția „INFOTAG”, el a spus că în total au fost organizate 11 misiuni economice ale antreprenorilor moldoveni în China la diverse tipuri de expoziții și două misiuni la expoziții cu participarea companiilor chineze din Uniunea Europeană.

„Acestea au fost vizitate de manageri ai peste 100 de companii moldoveneşti, care au semnat contracte în valoare de milioane de euro. În plus, pe parcursul vizitelor, specialiștii CCI Moldova-China au organizat întâlniri bilaterale ale oamenilor de afaceri moldoveni cu reprezentanţii camerelor de comerţ din provinciile chineze. Acest lucru s-a întâmplat la Camerele de comerț și industrie din Wuhan, Shanghai, Beijing și Guangzhou. Merită subliniată şi semnarea acordurilor de cooperare cu Camera Chinei de comerț internațional și Camera europeană de comerț din Macao. Acest lucru va face posibil pe viitor informarea detaliată despre numeroasele expoziții care au loc anual în China”, a spus Foca.

El a reamintit că în prezent „piața chineză este una dintre cele mai vaste piețe din lume şi care crește pe zi ce trece”.

 

Comentarii [ 4 ] Adaugă

  1. 21.12.2023 02:03:05 David
    Bine ca palata registreaza rezultate pozitive.
  2. 22.12.2023 05:36:07 Dina
    Palata face tot posibil ca relatiile cu China se dezvolta, numai ca climatu informativ in Moldova nu este favorabil.
  3. 22.12.2023 05:41:02 Mila
    Din pacate China nu este partener strategic A Moldovei...
  4. 22.12.2023 05:46:05 Izea
    Doi-trei investitori chnez pot se cumpara toate Moldova noastra!

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.