Poster financiar

CONSILIUL DE DIRECTORI AI BERD A EFECTUAT O VIZITĂ DE LUCRU LA MOBIASBANCĂ

26 octombrie, 2017
CONSILIUL DE DIRECTORI AI BERD A EFECTUAT O VIZITĂ DE LUCRU LA MOBIASBANCĂ

Membrii Consiliului de directori ai Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), în contextul elaborării unei noi strategii de țară pentru Moldova, au întreprins o vizită de lucru la Mobiasbancă, întâlnindu-se cu reprezentanți ai Comitetului de Direcție și președintele băncii – Antoine Gabizon.

Surse din cadrul băncii comerciale au relatat pentru INFOTAG, că fiind unul dintre acționarii Mobiasbancă, delegația BERD s-a interesat atât de activitatea băncii, proiectele și realizările obținute, cât și de situația bancară din țară, climatul investițional și impactul reformelor asupra pieței financiar-bancare.

Un aspect cheie al discuțiilor a vizat cooperarea curentă a BERD și Mobiasbancă, precum și noile proiecte.

Surse din cadrul băncii au menționat că BERD a oferit mai multe împrumuturi mediului de afaceri din republică, sprijinind astfel dezvoltarea economiei locale prin programe de finanțare avantajoase, frecvent însoțite de componenta de grant.

"În prezent, unul dintre cele mai populare produse de finanțare este oferit doar la Mobiasbancă prin programul comun al BERD și UE - Linia de Creditare EU4Business-EBRD dedicat IMM-urilor care-și propun îmbunătățirea calității produselor și modernizarea serviciilor, astfel încât să răspundă standardelor UE și să cucerească noi piețe de desfacere", susțin reprezentanții băncii.

INFOTAG precizează: BERD deține 8,84% din acțiunile Mobiasbancă. Parteneriatul Mobiasbancă cu BERD a fost lansat în anul 1996, când a fost semnat unul dintre primele acorduri de colaborare dintre o bancă comercială din Moldova şi o instituţie financiară internaţională. Colaborarea cu BERD a fost extinsă an de an în cadrul diverselor proiecte noi, cum ar fi finanțarea activității de comerț a companiilor implicate în operațiuni de import şi export, finanțarea pe termen lung a IMM-urilor și întreprinderilor mici, proiecte de eficiență energetică și altele.

 

Se adaugă un comentariu

  • имя
  • email
  • mesaj
Vă mulțumim!
Comentariul a fost primit. Acesta va aparea pe site-ul după ce editorul îl aprobă.