Poster financiar

MINISTERUL OCTAVIAN CALMÎC: ECONOMIA MOLDOVEI ÎŞI ÎNCETINEŞTE CREŞTEREA

27 octombrie, 2017
MINISTERUL OCTAVIAN CALMÎC: ECONOMIA MOLDOVEI ÎŞI ÎNCETINEŞTE CREŞTEREA

Economia Moldovei îşi încetineşte creşterea, a declarat vicepremierul, ministrul Economiei şi Infrastructurii, Octavian Calmîc, joi, în cadrul unei conferinţe de presă.

Întrebat de reporterul agenţiei INFOTAG despre creşterea PIB-ului pe care ministerul o aşteaptă, în condiţiile în care Banca Mondială şi FMI au revizuit în scădere prognoza creşterii economiei Moldovei, Calmîc a spus că, actualmente, ritmul de creştere nu mai este şa fel ca cel prognozat la începutul anului curent. Potrivit lui, baza de comparaţie pentru trimestrul trei şi trimestrul patru din 2016 este extrem de înaltă, fapt ce creează anumite premise de a presupune că ritmul de creștere a economiei va fi mai scăzut.

„În 2017 PIB-ul va creşte cu siguranţă, dar fără a avea datele privind dezvoltarea economiei în primele nouă luni este greu să vorbim de cifre concrete de creştere a PIB-ului. Cred că această creştere va fi de 3-4%. Noi am prognozat un volum mai mare de investiţii în economie, dar creşterea lor s-a dovedit a fi mai mică, constituind în primul semestru 2,7% comparativ cu perioada similară a anului 2016”, a menţionat ministrul, precizând că în 2018 indicele investiţiilor directe se prognozează la nivelul de 5% comparativ cu 2017.

El a atras atenţia la faptul că prognozele de dezvoltare a economiei Moldovei pentru 2018 coincid cu prognozele organismelor internaţionale, care anticipează o creştere economică pentru anul viitor de 4%.

INFOTAG precizează: Prognoza actuală a Ministerul Economiei şi Infrastructurii privind creşterea PIB-ului în 2017 prevede o majorare de 4,5%.

 

Comentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 27.10.2017 09:59:56 Efim
    Este pacat, era asteptarea ca PIB creste undeva 5-6% la sute.
  2. 28.10.2017 10:59:17 Ana
    Innfinte de alegeri asta nu este bine.

Se adaugă un comentariu

  • имя
  • email
  • mesaj
Vă mulțumim!
Comentariul a fost primit. Acesta va aparea pe site-ul după ce editorul îl aprobă.