Poster financiar

OPINIE: CURSUL NON NUMERAR AL LEULUI VA ATINGE UN ECHILIBRU ŞI SE VA STABILI LA NIVELUL DE 17,60 MDL:$1 LA CUMPĂRARE ŞI 17,55 MDL:$1 LA VÂNZARE

09 noiembrie, 2017
OPINIE: CURSUL NON NUMERAR AL LEULUI VA ATINGE UN ECHILIBRU ŞI SE VA STABILI LA NIVELUL DE 17,60 MDL:$1 LA CUMPĂRARE ŞI 17,55 MDL:$1 LA VÂNZARE

Cursul non numerar al leului va atinge un echilibru şi se va stabili la nivelul de 17,60 MDL:$1 la cumpărare şi 17,55 MDL:$1 la vânzare. De această opinie sunt dealerii valutari, care presupun că cererea de dolari şi de moneda unică europeană în curând va scădea, fapt ce va permite stabilizarea „situaţiei de curs” a monedei naţionale.

Solicitaţi de corespondentul agenţiei INFOTAG, participanţii profesionişti ai pieţei susţin că „cererile de vânzare şi cumpărare a valutei sunt satisfăcute de bănci”, acestea având posibilitatea să ia valută pe piaţa interbancară, în caz de necesitate.

„Sunt mai mult înclinat spre faptul că cererea de valută pe piață nu a fost încă epuizată, căci aceasta se manifestă parcă în valuri, o dată la două sau trei zile”, a spus interlocutorul agenţiei.

Potrivit lui, atât agenţii economici, cât și populația care „lucrau” până acum cu lei moldovenești așteptau scăderea cursului leului, dar nu atât de repede.

„Am impresia că starea de spirit a celor care continuă să rămână pe poziția monedei naţionale se va menţine până la jumătatea lunii decembrie, poate chiar şi până la sărbătorile de iarnă, astfel încât să treacă la valută chiar în ultimele momente ale anului 2017”, a spus dealerul.

Unii participanți la piață tind să creadă că acesta încă nu este sfârșitul aprecierii leului, că acesta va mai încerca să-și recâștige pozițiile anterioare, însă este puțin probabil să se întărească puternic.

„Creșterea cursului leului moldovenesc a fost influențată de situația de pe piețele valutare internaționale, legată de raportul de curs al perechii valutare euro-dolar. Leul nu se va mai aprecia în continuare pentru că îi vor permite importatorii mari, care au intrat pe piață cu comenzi mari pentru procurarea de dolari și euro – „Moldovagaz” și operatorii pieței produselor petroliere”, spun dealerii, subliniind că autoritatea de reglementare a pieței nu a recurs la intervenții în ultimele zile.

INFOTAG precizează: Pentru joi, 9 noiembrie, BNM a stabilit următorul curs oficial al leului în raport cu dolarul american şi moneda unică europeană: 17,5223 MDL:$1 şi, respectiv, 20,3223 MDL:1 euro.

 

Comentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 09.11.2017 03:58:50 Olga
    Da o garantie puteti sa ne dati ca anume asa si sa fie cursu 17,50 da nu 18 sau 19 de lei pentru un dolar?
  2. 11.11.2017 12:46:14 Andrei
    Acum cursu trebue sa fie la nivel 17,80MDL:$1!

Se adaugă un comentariu

  • имя
  • email
  • mesaj
Vă mulțumim!
Comentariul a fost primit. Acesta va aparea pe site-ul după ce editorul îl aprobă.