Poster financiar

BERD: VENIREA BĂNCII TRANSILVANIEI PE PIAŢA MOLDOVEI ESTE UN PAS IMPORTANT SPRE MODERNIZAREA SECTORULUI FINANCIAR AL ŢĂRII

17 ianuarie, 2018
BERD: VENIREA BĂNCII TRANSILVANIEI PE PIAŢA MOLDOVEI ESTE UN PAS IMPORTANT SPRE MODERNIZAREA SECTORULUI FINANCIAR AL ŢĂRII

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) salută faptul că Banca Transilvania a cumpărat 39,2% din acţiunile Victoriabank, care au fost vândute marţi la prețul de 78,21 lei per acțiune cu valoarea nominală de 10 lei.

Surse din cadrul BERD au relatat pentru agenţia INFOTAG că Banca se mândreşte că a reuşit să atragă partenerul său strategic în capitalul Victoriabank.

„Următorul pas al BERD este de a examina chestiunea privind reluarea programului de creditare pentru întreprinderile mici și mijlocii din Moldova prin acordarea de credite de către Victoriabank, fapt ce va contribui la creşterea împrumuturilor pe termen lung, stimularea economiei, creșterea numărului de întreprinderi și crearea locurilor de muncă. Intrarea Băncii Transilvania pe piața moldovenească este un pas important spre restructurarea și modernizarea sectorului financiar al țării”, susţine directorul Departamentului BERD pentru instituții financiare din Moldova, Belarus, Ucraina și Balcanii de Vest, Henry Russell.

Potrivit lui, „noul acționar majoritar intenționează să facă o ofertă de cumpărare a acțiunilor celorlalţi acționari ai Victoriabank în conformitate cu legislaţia Moldovei”.

„A doua cea mai mare bancă din România împreună cu BERD (27,5%) dețin pachetul de control de 66,7% la banca moldovenească. Este pentru prima oară din 2007 când o bancă străină a intrat pe piața Moldovei. De asemenea, ne concentrăm asupra băncilor locale care aparțin acționarilor transparenți și corespund standardelor înalte de management corporativ, integritate și performanță financiară fiabilă”, a spus Russell.

INFOTAG precizează: BERD este cel mai mare investitor din Moldova. Numai în anul 2017 Banca a investit în economia ţării 130 mil. euro, iar de la începutul activităţii BERD  în ţară, investiţiile au depăşit cifra de 1 miliard de euro. Principalele investiţii sunt făcute în infrastructură, energetică, sectorul bancar, industrie, comerţ şi agricultură.

 

Se adaugă un comentariu

  • имя
  • email
  • mesaj
Vă mulțumim!
Comentariul a fost primit. Acesta va aparea pe site-ul după ce editorul îl aprobă.