Poster financiar

PE PIEŢELE DIN EUROPA, MAREA BRITANIE ŞI RUSIA A ÎNCEPUT SUBSCRIEREA DE EUROBONDURI ALE HOLDINGULUI „TRANS-OIL GROUP”

21 februarie, 2018
PE PIEŢELE DIN EUROPA, MAREA BRITANIE ŞI RUSIA A ÎNCEPUT SUBSCRIEREA DE EUROBONDURI ALE HOLDINGULUI „TRANS-OIL GROUP”

Pe pieţele din Europa, Marea Britanie şi Rusia a început miercuri subscrierea de eurobonduri ale holdingului agroindustrial „Trans-Oil Group”.

După cum a informat anterior INFOTAG, holdingul a eliberat mandat pentru desfăşurarea Roadshow pentru emisiunea de eurobonduri în dolari cu termenul de scadenţă de cinci ani. Mandatul a fost eliberat băncilor „Renaissance Capital” (Rusia) şi „Societe Generale CIB”.

În invitaţia pentru potenţialii investitori se menţionează că „Trans-Oil Group” intenţionează să plaseze obligaţiuni în sumă de $250-300 mil. Rata estimativă a dobânzii este de 10%.

Solicitat de reporterul agenţiei INFOTAG, un participant profesionist al pieţei de capital a spus că, în cadrul subscrierii de hârtii de valoare, rata dobânzii indicată va scădea mult.

„Mărimea scăderii dobânzii va depinde direct de cererea de euroobligațiuni emise de „Trans-Oil Group”, a spus el.

Potrivit lui, un factor la fel de important este rezultatul cu care s-a încheiat Roadshow, în procesul căruia „Renaissance Capital” şi „Societe Generale CIB au prezentat potenţialilor investitori euroobligaţiunile.

Un bancher moldovean a declarat pentru INFOTAG că condiţiile „Trans-Oil Group” de plasare nu se vor deosebi prea mult de cele care există pe piaţa Moldovei, dar împrumutarea resurselor pe piaţa autohtonă în asemenea volum şi pentru un asemenea tern nu este posibilă din cauza reglementărilor stricte şi evaluării creditorului.

INFOTAG precizează: Holdingul agroindustrial „Trans-Oil Group” se ocupă cu prelucrarea semințelor oleaginoase și a cerealelor, precum și cu comerțul en gros cu produse agricole. Cota sa de piață în producția de ulei de floarea-soarelui în Moldova depășește 80%.

 

Comentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 22.02.2018 09:14:30 Andrei
    $250-$300 de miliona este suma mare, nu cred ca Trans-Oil Group are atit de mare datoria.
  2. 22.02.2018 11:59:26 Sergiu
    Gata deja Trans-Oil deja nu vre sa plaseze obligatiile, conditiile nu sunt atractive.

Se adaugă un comentariu

  • имя
  • email
  • mesaj
Vă mulțumim!
Comentariul a fost primit. Acesta va aparea pe site-ul după ce editorul îl aprobă.