Poster financiar

MOLDOVA AGROINDBANK A SEMNAT PRIMUL CONTRACT DE CREDIT IPOTECAR ÎN CADRUL PROGRAMULUI „PRIMA CASĂ”

02 aprilie, 2018
MOLDOVA AGROINDBANK A SEMNAT PRIMUL CONTRACT DE CREDIT IPOTECAR ÎN CADRUL PROGRAMULUI „PRIMA CASĂ”

Cea mai mare instituţie financiară a ţării, Moldova Agroindbank, a semnat luni primul contract de credit ipotecar în cadrul programului de stat „Prima casă”. Plafonul financiar al acestuia este de 2 mlrd. lei: 1 mlrd. lei reprezintă garanţia statului și 1 mlrd. lei este finanțarea băncilor.

Potrivit agenţiei INFOTAG, beneficiarii primului împrumut este familia tânără a lui Dorina și Petru Nemerenco, care, cu ajutorul programului, și-au cumpărat o locuință. Petru, în vârstă de 30 de ani, a spus că este recunoscător Guvernului și băncii pentru oportunitatea de a procura o locuinţă, pentru care ei vor putea să plătească timp de 25 de ani.

„Noi, ca multe alte familii tinere din Moldova, am visat la propria locuință. Cu ajutorul statului și al Moldova Agroindbank, această dorință a ajuns realitate, fapt pentru care suntem foarte recunoscători”, a spus Nemerenco, refuzând să dea detalii despre apartament, valoarea creditului și veniturile familiei.

Prezent la ceremonia de semnare a contractului de împrumut, ministrul Finanțelor, Octavian Armaşu, a spus că aceasta este prima familie fericită din programul „Prima casă”.

„Ne bucurăm pentru această familie şi le dorim fericire în noua lor casă. Când am elaborat acest program, ne-am gândit în primul rând la sprijinul acordat de către stat acestor familii tinere în achiziționarea unei locuințe”, a spus ministrul.

Potrivit lui, această familie singură a găsit un apartament şi a ales banca pentru a obține un împrumut pentru cumpărarea acestuia.

Ministrul a amintit că statul, împreună cu băncile, finanțează achiziționarea locuințelor de către participanții la program.

„Am propus tuturor celor 11 bănci să participe la programul „Prima casă”. Cinci dintre ele și-au exprimat dorința de a fi partenerii noștri. Cu trei bănci am semnat un acord, iar cu două sperăm să o facem în viitorul apropiat”, a spus ministrul.

Președintele Moldova Agroindbank, Serghei Cebotari, a felicitat tinerii din ţară pentru oportunitățile oferite de programul „Prima casă”.

„Datorită capitalului său, Moldova Agroindbank este pregătită să finanțeze acest program. Acesta este un proiect foarte important și necesar pentru țară. Aceasta va ajuta sute de familii tinere să-şi cumpere o locuință, datorită sprijinului statului, care oferă condiții preferențiale”, a declarat Serghei Cebotari, menționând că banca pe care o conduce a primit deja 200 de cereri de la tineri pentru finanțarea achiziționării de locuințe în cadrul programului „Prima casă”.

 

Comentarii [ 5 ] adaugă comentariu

  1. 02.04.2018 06:02:17 Lidia
    MAIB face minuni...
  2. 02.04.2018 06:08:02 Elena
    Inflatia, cum declara BNM, sa fie 2,5 la sute, este garantia statu, de ce onditiile sunt atit de proasta - 9>03%?
  3. 03.04.2018 04:51:02 Nina
    MAIB are suficient capital el are de unde sa da credite pentru familii tineri pentru cumpararea casei noi.
  4. 06.04.2018 04:55:51 Serhio
    Cac ocevidno MAIB i ego prezident podstavleaiut plece gosudarstvu i ego programe Prima casa...
  5. 11.04.2018 07:31:31 Olguta
    Cebotari de la MAIB sta impreuna cu Armasu, asta inseamna ca statu este mai aproape de MAIB?

Se adaugă un comentariu

  • имя
  • email
  • mesaj
Vă mulțumim!
Comentariul a fost primit. Acesta va aparea pe site-ul după ce editorul îl aprobă.