Poster financiar

CONSILIUL DIRECTORILOR BERD A PERMIS BĂNCII SĂ CUMPERE 41,09% DIN ACŢIUNILE MAIB ÎMPREUNĂ CU DOUĂ FONDURI DE INVESTIŢII

21 iunie, 2018
CONSILIUL DIRECTORILOR BERD A PERMIS BĂNCII SĂ CUMPERE 41,09% DIN ACŢIUNILE MAIB ÎMPREUNĂ CU DOUĂ FONDURI DE INVESTIŢII

Consiliul directorilor Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) a aprobat miercuri participarea băncii împreună cu fondurile străine de investiţii AB Invalda INVL (Lituania) şi Horizon Capital (SUA) la cumpărarea celor 41,09% acţiuni ale BC Moldova Agroindbank S.A.

Potrivit agenţiei INFOTAG, consorţiul de investitori, care a primit pe 19 iunie permisiunea Băncii Naţionale a Moldovei pentru cumpărarea acestui pachet, îl va achiziţiona conform acordurilor juridice de la Agenţia Proprietăţii Publice a Moldovei.

În comunicatul BERD se menţionează că Moldova Agroindbank este cea mai mare bancă comercială din RM. La sfârşitul anului 2017, activele băncii constituiau 1 078 mlrd. euro, iar capitalul era de 182 mil. euro.

Invalda INVL este o societate de investiții din Lituania, fiind unul dintre cele mai importante grupuri de gestionare a activelor din Țările Baltice, cotată la Bursa de Valori Nasdaq Baltic din Vilnius. Companiile grupului administrează active de circa 600 mil. euro, inclusiv active semnificative în sectorul financiar-bancar.

Horizon Capital este o companie de gestiune a fondurilor de investiții cu un istoric de 25 de ani de activitate, preponderent în țările din Europa de Est, inclusiv în Ucraina și Republica Moldova (Vinăria Purcari, FinComBank – „I.”). Este susținută de peste 40 de investitori instituționali, gestionând patru fonduri cu active totale de circa 700 mil. de dolari. Investițiile gestionate de către Horizon Capital includ proiecte și investiții în sectorul bancar din regiune.

BERD este o bancă de dezvoltare multilaterală, constituită în baza unui tratat internațional, care promovează dezvoltarea sectorului privat și a inițiativei antreprenoriale în 38 de țări din Europa Centrală și de Est și regiunea Mării Mediterane. BERD este unul dintre cei mai mari investitori străini în Republica Moldova, cu investiții totale de peste 1,2 mlrd. euro în 120 de proiecte și un volum record de investiții semnate în 2017, de 130 mil. euro.

 

Comentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 21.06.2018 11:46:54 Liviu
    Acum BERD sta bine si frumos la trei banci din Moldova - MAIB, Victoriabank si Mobiasbanca...

Se adaugă un comentariu

  • имя
  • email
  • mesaj
Vă mulțumim!
Comentariul a fost primit. Acesta va aparea pe site-ul după ce editorul îl aprobă.