Poster financiar

MOLDOVA AGROINDBANK – UNICA BANCĂ LISTATĂ PRINTRE CEI MAI ONEŞTI CONTRIBUABILI AI ANULUI 2018

24 octombrie, 2018
MOLDOVA AGROINDBANK – UNICA BANCĂ LISTATĂ PRINTRE CEI MAI ONEŞTI CONTRIBUABILI AI ANULUI 2018

Serviciul Fiscal de Stat (SFS) a desemnat cea mai mare instituție financiară din țară – Moldova Agroindbank (MAIB) drept cel mai onest contribuabil al anului 2018, oferindu-i titlul de „Contribuabil cu grad înalt de credibilitate”.

Surse din cadrul băncii au relatat pentru agenția INFOTAG că SFS al Moldovei a selectat pentru stimularea morală 30 de contribuabili care au dat dovadă de un grad înalt de conformare fiscală voluntară prin calcularea corectă, raportarea, vărsarea deplină și la timp la Bugetul Public Naţional a obligației fiscale aferente activității de întreprinzător. MAIB este unica bancă listată printre cei mai onești contribuabili ai anului 2018.

Directorul financiar al băncii, Vitalie Lungu, a declarat că este o onoare pentru Moldova Agroindbank să obţină titlul de „Contribuabil cu grad înalt de credibilitate”.

„Acest titlu reflectă nivelul cel mai înalt al disciplinei financiare, transparenţa administrării afacerii şi responsabilitatea socială. În acest context, aş vrea să remarc strategiile şi acţiunile întreprinse de autorităţile statului pentru dezvoltarea cadrului fiscal al Moldovei, care, în final, contribuie la creşterea economică a ţării”, a spus el.

Potrivit lui, MAIB este un implementator al celor mai înalte standarde financiare şi a bunelor practici de administrare fiscală, încurajând şi promovând raportarea financiară onestă.

„De asemenea, Moldova Agroindbank a fost apreciată şi la nivel internaţional, fiind premiată de Asociaţia Băncilor Europei Centrale şi de Est (BACEE) pentru raportare excelentă, transparentă şi exhaustivă a informaţiei”, a spus el.

Agenţii economici listaţi printre cei mai oneşti contribuabili au întrunit mai multe criterii de evaluare, inclusiv în rezultatul controalelor efectuate în ultimul an de gestiune nu au fost depistate încălcări sau sumele calculate conform deciziilor emise nu depăşesc pragul de semnificaţie, precum și nu au admis restanţe la Bugetul Public Naţional la situaţia de ultima zi a anului de gestiune etc.

Certificatele acordate celor mai onești contribuabili oferă posibilitatea de a fi scutiți pe o perioadă de 2 ani de controale fiscale prin metoda de verificare totală și tematică, inițiate de organele fiscale. De asemenea, perioada de scutire poate fi prelungită, cu condiţia că contribuabilul nu îşi schimbă comportamentul fiscal.

INFOTAG precizează: Potrivit rezultatelor pentru primele luni ale anului 2018, profitul MAIB a constituit 454 mil. lei, ceea ce reprezintă primul rezultat printre 11 bănci. Activele băncii au ajuns la 23,3 mlrd. lei, iar capitalul - 4,03 mlrd. lei.


 

Se adaugă un comentariu

  • имя
  • email
  • mesaj
Vă mulțumim!
Comentariul a fost primit. Acesta va aparea pe site-ul după ce editorul îl aprobă.